fbpx

Франківський комунальник, якого судять за корупцію, не визнає своєї вини

Суспільство 16:00, 18.08, 2016

В Івано-Франківському міському суді відбулося перше засідання у справі Василя Скиданчука, якому інкримінують адміністративне порушення, пов'язане з корупцією, передбачене ч. 1 ст. 172-7 КупАП.

Обвинувачення зачитав прокурор Ігор Буджак.

Василь Скиданчук працював інженером відділу експлуатації, відповідальним за мережі холодного, гарячого водопостачання, водовідведення та централізованого опалення ЄРЦ, який потім було перейменовано на МІУК. Був звільнений 13 травня 2016 року. Він також є співзасновником ТзОВ "Галичина-ІВ", яке надає водоексплуатаційні послуги та яке виконувало підрядні роботи на замовлення ЄРЦ (МІУК).

Загалом було укладено 19 договорів на 278 тисяч гривень. Скиданчук обвинувачується у тому, що не вжив жодних дій, щоб запобігти виникненню конфлікту інтересів. Він був посадовою особою, а відповідно і суб’єктом, на якого поширюється дія законодавства про запобігання корупції.

Раніше до кримінальної відповідальності не притягувався.

"Я не визнаю себе винним. На той час я не знав і не вбачав у своїх діях конфлікту інтересів", – зазначив Василь Скиданчук.

Більш повне пояснення він вирішив надати після вивчення усіх матеріалів справи та допиту свідків.

Адвокат обвинуваченого Михайло Жиляк поклопотав про виклик свідків директора МІУК Мирона Джуса та його заступника Олександра Качанка, прокурор поклопотав про виклик свідка Наталії Сербин.

Наступне судове засідання відбудеться 31 серпня о 10.00.

Після  того, як Василь Скиданчук був звільнений з МІУК, він зайняв посаду головного інженера ДМП "Івано-Франківськтеплокомуненерго".

Як писав КУРС, інженери комунального підприємства "Єдиний розрахунковий центр" (зараз КП "Муніципальна інвестиційна управляюча компанія") Віктор Синишин і Василь Скиданчук заснували підприємства "Станіслав ІВ" і "Галичина ІВ", які отримували підряди в ЄРЦ.

Зокрема, Синишин донедавна був у співзасновниках ТОВ "Станіслав ІВ", а Скиданчук – ТОВ "Галичина ІВ". Після того, як КУРС оприлюднив цю інформацію, імена інженерів МІУК у державному реєстрі зникли зі списку засновників цих підприємств.

Також Віктор Синишин та Василь Скиданчук є депутатами Івано-Франківської міської ради від партії ВО "Свобода".

Вчора відбулося перше судове засідання у справі Віктора Синишина.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: