fbpx

Франківський медуніверситет обіцяє припинити співпрацю з фірмою, яка погрожує студентам-іноземцям. ВІДЕО

Суспільство 20:04, 29.03, 2016

Жодних фінансових боргів студенти-іноземці перед медуніверситетом не мають, а конфлікт з фірмою "Скайнет ІФ", яка спрямувала їх на навчання, має вирішуватися у суді, а не в стінах вишу. Про це заявив ректор Івано-Франківського національного медичного університету Микола Рожко.

Студенти-іноземці 2011 року вступу розповіли йому, як почалася їхня співпраця з агентами. Кажуть, договорів з фірмами вони не мали, були усні домовленості, угоду з вишем підписували українською і перший рік навіть за навчання заплатили через фірму.

Микола Рожко розповідає, що на той час фірми-посередники отримували з університету відсотки за постачання іноземних студентів.

"Університет повертав фірмі за те, що вона постачала студентів, 10% у валюті. У 2012 році ми це все поламали і на сьогоднішній день університет ні копійки ніяким фірмам не платить", – пояснює ректор.

Також з 2012 року договори між вишем та студентами укладаються двома мовами – англійською та українською, там зазначається виключно повна вартість навчання без жодних оплат агентам. Однак перестати платити фірмам студенти побоялися. Кажуть, що підприємство погрожує неприємностями – мовляв, їх відправлять додому.

Ректор заявляє, що відрахувати студента за неоплату посередникам університет не може. А юрисконсульт ВНЗ радить студентам вирішувати майнові спори у судах.

Студенти запевняють, що університет робить все можливе для їхнього комфортного перебування. А от з фірмою ПП "Скайнет ІФ" медуніверситет обіцяє співпрацю згорнути.

До слова, минулого року через фірму ПП "Скайнет ІФ" до вишу приїхало лише троє студентів з шести виданих запрошень.

Наразі підприємство ПП "Скайнет ІФ" все ще є у списку компаній, з якими співпрацює Івано-Франківський національний медичний університет. Принаймні на офіційному сайті меду.

Як повідомляв, КУРС у франківському медуніверситеті студенти-іноземці з Нігерії, Іраку та Польщі виступають проти оплати коштів фірмі, яка скерувала їх на навчання

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: