fbpx

Франківський "Промприлад" планують відновити за німецьким зразком. ФОТО

Суспільство 14:41, 21.07, 2017

Завод "Промприлад" в Івано-Франківську планують перетворити на осередок розвитку культури, економіки та освіти. У приміщенні хочуть відкрити танцювальну школу, курси для медійників, конференц-хол тощо.

Про це йшлося сьогодні, 21 липня, під час круглого столу “Ревіталізація індустріальних зон у межах міста: досвід Берліна та перспективи для Івано-Франківська”, пише Місто.

Участь у ньому взяли представники Івано-Франківської міської ради, платформи “Тепле місто” та співзасновниця і керівник “ufaFabrik” у Берліні Зіґріт Німер.

Гостя з Німечинни розповіла, що багато чула про наш завод. А також поділилася своїм досвідом перетворення колишньої кінофабрики у Берліні:

“Все почалося у 70-х роках, коли Німеччина була ще розділеною. Тоді місцева влада планувала знести цю будівлю, натомість створити на її місці щось нове. Розпочали процес перетворення молоді люди, які не мали ні грошей, ні зв’язків. Все ґрунтувалося на ентузіазмі”.

Керівник “ufaFabrik” додала, що вони мали на меті покращити добробут людей.

“Хотілось не відбудовувати старе, а створити на його основі щось нове. Це була важка праця. У приміщенні колишньої кінофабрики функціонує кінозал, громадський центр, який організовує різноманітні гуртки. У 2014 році ми отримали премію ООН за покращення життєвого середовища”, – додала Німер.

За цією схемою хочуть відбудувати й завод “Промприлад”. Його планують перетворити на осередок розвитку культури, економіки та освіти. Приміщення залишиться без змін. В ньому відкриють школу танців, курси для медійників “Медіа хаб”, конференц-хол, урбан-лабораторію тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: