fbpx

Франківський водій вимагає в суді компенсації від патрульного за тест на наркотики

Суспільство 10:19, 06.04, 2017

Івано-Франківський міський суд розглядає справу водія Романа Фурси, який позивається до інспектора патрульної поліції Ігоря Харука щодо відшкодування 1000 гривень.

16 листопада минулого року в Івано-Франківську патрульні зупинили водія за порушення ПДР. Поліцейські запідозрили, що чоловік перебуває у стані наркотичного сп'яніння, та відвезли його на освідчення у медзаклад. Оскільки підозра патрульних не підтвердилася, водій Роман Фурса вимагає від патрульного Ігоря Харука відшкодувати йому 300 гривень за придбаний тест та 700 гривень моральної шкоди. 

На сьогоднішньому засіданні в Івано-Франківському міському суді заслухали Ігоря Харука. Він розповів, що 16 листопада водій Роман Фурса порушив правила ПДР. У патрульних виникла підозра, що водій перебуває у стані наркотичного сп'яніння, оскільки, за словами патрульного, зіниці не реагували на світло, а водій поводив себе агресивно. Тому Романа Фурсу відвезли на освідчення.

"Медик спитав, чи у мене є тест, я здивувався, бо вперше у медзакладі таке запитали. Вийшов перетелефонувати до командира роти, чи маємо ми купувати тест, сказали, що ні. Коли повернувся, то на столі був тест і гроші. Я так зрозумів, що Фурса купив тест. Вимагати якісь гроші, як він розповідає, я фактично не міг, бо мене на той момент не було в кабінеті", – сказав Ігор Харук.

За словами Ігоря Харука, Фурса пройшов тест і вони повернулись на місце ПДР для складання протоколу.

"Фурса пояснив, що не видно було розмітки, я взяв це до уваги і протокол не склав", – сказав Харук.

На наступному засіданні у суді заслухають напарника Харука Юрія Надорожного, а також переглянуть відео з нагрудних камер патрульних. Суд оголосив перерву до 5 травня.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: