fbpx

Франківський забудовник Віталій Заріцький заявляє про викривлення фактів та маніпуляції у справі скверу "Первоцвіт"

Суспільство 11:54, 24.03, 2016

Директор будівельної компанії "Тора-10" Віталій Заріцький, який судиться з Івано-Франківською міською радою щодо земельної ділянки в районів вулиць Галицька-Витвицького на Пасічній заявив, що отримав шквал звинувачень з боку міської влади, окремих зацікавлених депутатів та кількох активістів, які, за його словами, борються за вигляд з вікна.

Віталій Заріцький заявив, що конфлікт штучно створений певними депутатами, які переслідують корисливі цілі, із залученням кількох особисто вмотивованих активістів.

"Влада міста, якщо вона є патріотичною і вболіває за розвиток громади, повинна враховувати інтереси і мешканців, і підприємців. Мешканці міста повинні отримали нову інфраструктуру, місцевий бізнес має нормально працювати, а міський бюджет наповнюватися податками. Натомість сьогодні міська рада відштовхує інвесторів у всіх галузях", – прокоментував ситуацію для КУРСу Віталій Заріцький.

Забудовник запевняє, що запропонував облаштувати сквер "Первоцвіт" у 2013 році ще задовго до закінчення договору оренди і рішення міської ради про відмову продовжувати договір.  

"Наша пропозиція була і залишається простою: "Тора-10" орендує 1,8 га земельної ділянки, з якої 0,9 га готова віддати місту для облаштування скверу "Первоцвіт", а на решті території збудується житло для іванофранківців. Тому Івано-Франківськ мав нагоду отримати сквер "Первоцвіт" ще у 2013 році. Натомість Івано-Франківська міська рада вирішила з порушенням закону не продовжувати договір оренди землі. Ми почали відстоювати своє право в суді. За цей час влада розробила проект відведення території під сквер. Міський виконавчий комітет прийняв рішення передбачити під сквер 0,9 га – так, як ми і пропонували. Але коли цей проект рішення потрапив на затвердження сесії Івано-Франківської міськради, депутати вирішили відвести уже 1,2 га землі, хоча проект землеустрою був на 0,9 га", – пояснює директор ТОВ "Тора-10".

Віталій Заріцький готовий хоч сьогодні сісти за стіл переговорів та дійти спільного знаменника. Але наголошує, що весь цей час кілька активістів у франківських ЗМІ та соціальних мережах з підозрілою активністю розповсюджують неправдиву інформацію, ігноруючи його заклик до компромісу.

"Зараз відбувається активна маніпуляція громадською думкою. Викривлена інформація спотворює реальну картину, і мешканцям нав’язують думку, що міська влада бореться із знахабнілим забудовником, який хоче залити сквер бетоном. Але саме ми ще у 2013 році вийшли з ініціативою віддати землю під сквер. Тому вони навмисне спотворюють картину", – заявив підприємець.

Довідково.

Уже близько 3 років тривають судові процеси між фірмою ТОВ "Тора-10" та Івано-Франківською міськрадою щодо земельної ділянки площею 1,2 га. 

Івано-Франківська міська рада у 2010 році передала в оренду компанії "Тора-10" територію площею 1,8 га для будівництва спортивно-відпочинкового комплексу з підземним паркінгом, багатоповерхових житлових будинків з приміщеннями громадського призначення та благоустроєм прибережної зони річки в районі вулиць Галицька-Витвицького. У 2013 році міськрада прийняла рішення відмовити забудовнику в продовженні договору оренди. Тоді будівельна компанія подала до суду. 

15 січня 2016 року господарський суд Івано-Франківської області визнав право користування даною земельною ділянкою за ТОВ "Тора-10", поновив попередній договір оренди, із додатковою угодою, запропонованою забудовником. Також суд скасував рішення Івано-Франківської міської ради про заперечення договору оренди земельної ділянки. Натомість, через кілька днів, міськрада подала апеляційну скаргу. Засідання з розгляду апеляції відбудеться 31 березня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: