fbpx

Франківці обурені майбутнім сусідством з 16-поверхівками у промисловій зоні

Суспільство 09:03, 08.07, 2016

Мешканці мікрорайону Крайківського – Макогона – Промислова, який міська рада хоче віддати під зведення 33 багатоповерхівок, зібрали підписи проти забудови.

Комісія з питань  містобудування та земельних відносин міської ради 7 липня вдруге розглянула питання "Про затвердження детального плану території в межах вулиць Крайківського – Макогона – Промислова в Івано-Франківську".

Як писав КУРС, 5 липня комісія відправила питання на доопрацювання.

Повторно проект ДПТ представив головний архітектор міста Дмитро Нижник.

"Даним детальним планом охоплено межі території, яка знаходиться у постійному користуванні харчосмакової фабрики, та площі 0,76 га, котра знаходиться у власності (ТОВ "Івано-Франківська дорожня служба" – КУРС). За межі даних земельних ділянок ми не виходимо",  запевнив Нижник

Нагадаємо, 26 квітня міська рада Івано-Франківська дала дозвіл ТОВ "Івано-Франківська дорожня служба" на складання проектів землеустрою для будівництва групи багатоквартирних житлових будинків на ділянці площею 1,5395 га по вул. Макогона, 23-А. Підставою для прийняття такого рішення стало те, що "Івано-Франківська дорожня служба" минулого року викупила на аукціоні нерухоме майно на цій території. Однак, як писав КУРС, викуплена земельна ділянка займає лише 0,7527 га з 1,5395 га, яка йому відводиться.

Новий мікрорайон передбачає будівництво 33 багатоповерхівок. З них: чотири заплановані як 16-поверхові, 12 – на дванадцять поверхів, 2 – на десять та 15 – на дев’ять. У першу чергу планують збудувати 32 будинки, у другу чергу ще одну багатоповерхівку, відтак дитсадок та семиповерхове приміщення з підземним паркінгом.

Він підтвердив, що у межах вулиць Крайківського – Макогона – Промислова – це промислова зона і ДПТ у межах цих вулиць виноситься на сесію міської зони для того, щоб змінити цільове призначення землі у цьому мікрорайоні.

Головний архітектор також переконує, що проект ДПТ пройшов громадські обговорення, протокол яких підписав його попередник Володимир Гайдар. Однак Нижник не зміг показати той протокол, запропонував пошукати його на сайті департаменту містобудування, архітектури та культурної спадщини чи ознайомитися з оригіналом у самому департаменті. Відзначимо, що без проведення громадських слухань міськрада не має права затверджувати містобудівну документацію.

На сайті протоколу громадських слухань немає, а у департаменті пояснили, що Дмитро Нижник забрав папку з протоколами всіх громадських слухань (!) і пішов у справах.

Попередник Нижника, який нібито погодив будівництво багатоповерхівок з громадськістю, Володимир Гайдар розповів, що територія в межах вулиць Крайківського – Макогона – Промислова була розпланована  зовсім по-іншому.

"Про шістнадцять поверхів тоді не йшлося. Максимум – про дев’ять. Тоді там і садочок мав бути великий, і зелена громадська зона",  каже Гайдар.

До слова, за проектом, який представив Нижник, зелена зона передбачена лише у межах прибудинкової території.

А тим часом мешканці мікрорайону, де планується масштабна забудова, вчора наприкінці робочого дня зібралися на збори. Кажуть, що про будівництво дізналися цими днями з інтернету, про громадські слухання їх ніхто не повідомляв.

Мешканці за кілька годин зібрали майже сотню підписів проти забудови та вимагатимуть на сесії міської ради доопрацювати проект ДПТ, врахувавши їхні побажання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: