fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Франківці просять прокуратуру перевірити рішення міськради про дозвіл "Харчосмаковій фабриці" на складання проекту землеустрою

Франківці просять прокуратуру перевірити рішення міськради про дозвіл "Харчосмаковій фабриці" на складання проекту землеустрою

Суспільство 13:19, 05.12, 2016

Мешканці Івано-Франківська звернулися з колективною скаргою до прокуратури з проханням провести перевірку щодо законності рішення міської ради від 08.07.2016, яким депутати дали дозвіл ПАТ "Івано-Франківська харчосмакова фабрика" на складання проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок.

Як йдеться у зверненні, ПАТ "Івано-Франківська харчосмакова фабрика" орендує 3,6898 га комунальної землі, на якій розміщені її адміністративно-виробничі будівлі. Орендна плата становить 49 305 грн, нормативна грошова оцінка земельної ділянки на момент укладення договору – 4 287 411, 34 грн. Договір був укладений на 2 роки і закінчився ще 7 березня 2010 року, після цього фабрика не продовжувала договір, хоча підприємство має переважне право на його поновлення.  

Фабриці потрібно було не пізніше як за 30 днів до закінчення строку договору повідомити письмово міську раду про наміри продовжити його дію. Однак з невідомих причин ПАТ "Івано-Франківська харчосмакова фабрика" не зверталася до міської ради з відповідним клопотанням.

Міська рада спрямувала претензії "Харчосмаковій фабриці" щодо продовження договору оренди, в тому числі 7-18 вересня 2015 року були проведені заходи із самоврядного контролю. За наслідками комісія з визначення та відшкодування територіальній громаді міста Івано-Франківська збитків, заподіяних внаслідок використання земельних ділянок комунальної власності з порушенням законодавства, склала акт №73 та визначила, що громада зазнала збитків на суму 1 074 972, 14 грн. Рішенням виконавчого комітету №635 від 23 вересня 2016 року був затверджений акт про визначення збитків власнику землі. Також цим рішенням передбачено, що збитки підлягають відшкодуванню не пізніше 1 місяця після затвердження акту.

"Проте "Івано-Франківська харчосмакова фабрика" збитки так і не відшкодувала, а почала виготовляти проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Крайківського, 1 для реконструкції виробничих будівель і споруд під багатоквартирне житлове будівництво (відповідно до п. 10, 11 додатку 1 до рішення 6 сесії Івано-Франківської міської ради сьомого демократичного скликання від 08.07.2016 р. № 220-6 цьому товариству надано дозвіл на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки)", – пишуть заявники.

Мешканці, які граничать із Харчосмаковою фабрикою, відмовляються погоджувати межі земельної ділянки.

Однак протоколом № 170 від 07.10.2016 року узгоджувальна комісія виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради про розгляд земельних спорів без участі суміжних землекористувачів погодила ПАТ "Івано-Франківська харчосмакова фабрика" непогоджені межі земельної ділянки на вул. Крайківського, 1 для реконструкції виробничих будівель і споруд під багатоквартирне житлове будівництво.

Люди звернулися до прокуратури з проханням провести перевірку щодо законності прийняття пунктів 10, 11 додатку 1 до рішення 6 сесії Івано-Франківської міської ради сьомого демократичного скликання від 08.07.2016 р. № 220-6 "Про розгляд клопотань фізичних і юридичних осіб із земельних питань". Саме цим рішенням надано дозвіл ПАТ "Івано-Франківська харчосмакова фабрика" на складання проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок.

Франківці також просять звернутися до суду із позовною заявою про визнання незаконним та скасування пунктів рішення, якими надано дозвіл ПАТ "Івано-Франківська харчосмакова фабрика" на складання проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок.

 

Разом з тим мешканці Івано-Франківська звернулися з колективною скаргою до міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа з проханням не вносити у порядок денний сесії Івано-Франківської міської ради проект рішення "Про затвердження проектної документації із землеустрою щодо відведення ПАТ "Івано-Франківська харчосмакова фабрика" земельної ділянки на вул. Крайківського, 1 для реконструкції виробничих будівель і споруд під багатоквартирне житлове будівництво у зв’язку із непогодженням меж суміжними землекористувачами.

Нагадаємо, 8 липня цього року під крики "Ганьба!" і "Банда" міська рада затвердила детальний план території в межах вулиць Крайківського – Макогона – Промислова в Івано-Франківську, де планують збудувати 33 багатоповерхівки. Сюди входить і територія ПАТ "Івано-Франківська харчосмакова фабрика".

Франківська прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом зловживання владою службовцями міської ради.

Відтак 24 листопада Івано-Франківський окружний адміністративний суд скасував рішення Івано-Франківської міської ради про затвердження Детального плану території (ДПТ) в районі вулиці Макогона, яким передбачалося зведення цілого кварталу багатоповерхівок. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: