fbpx

Франківці відмовляються від офіційного працевлаштування, щоб зберегти субсидію

Суспільство 15:30, 10.06, 2017

Чимало найманих працівників у Івано-Франківську відмовляються від офіційного працевлаштування, щоб не втратити субсидію.

Про це повідомила начальник міського управління праці Наталія Дмитраш. За її словами, під час перевірок також встановлено, що працедавці оформляють з працівниками угоди цивільно-правового характеру замість трудових, а також беруть працівників на так зване стажування без офіційного влаштування на роботу. Є випадки, коли працівники самі відмовляються від офіційного працевлаштування, щоб не втратити субсидію, або оформляють так звану неповну зайнятість і частину зарплати отримують "в конверті", пише "Західний кур'єр"

Водночас Дмитраш поінформувала, що, за наслідками роботи профільної комісії, з початку року сума легалізованої зарплати склала 25,6 тис. грн. На засіданнях комісії розглянуто роботу 147 суб’єктів підприємницької діяльності, які в результаті додатково оформили 419 працівників. Загалом же наразі в Івано-Франківську зареєстровано 12 404 фізичних осіб-підприємців, які з початку року заплатили 54,9 млн грн єдиного податку, що на 1,5 млн більше, ніж за аналогічний період торік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: