fbpx

Франківці зібрали понад 300 підписів за проект рішення про скасування житлової забудови на Макогона

Суспільство 11:38, 05.08, 2016

Мешканці вулиць Подільської, Макогона, Богунської, Кобилянської, Косівської, Грабарської, Лермонтова, Запорізької та інших зібрали 315 підписів для винесення на розгляд міської ради свого проекту рішення, яким пропонують скасувати рішення міської ради від 8 липня цього року про детальний план території промзони в районі Макогона, що передбачає житлову забудову території.

Це перший випадок в історії Івано-Франківська, коли громада вирішила скористатися Статутом міста і винести на сесію власний проект рішення. Згідно зі Статутом, для цього потрібно зібрати не менше 200 підписів і підготувати сам проект рішення. 
1

Сьогодні делегація з 6 мешканців передала підписи і проект рішення до міської ради.

"Своїми підписами ми підтверджуємо, що не хочемо там забудови і вимагаємо, щоб з влада порадилася з нами, що там має бути", – зазначила місцева жителька Оксана Червонецька в коментарі для КУРСу.

У міськраді повідомлення про створення місцевої ініціативи зареєстрували.

Нагадаємо, під крики "Ганьба!" і "Банда" 8 липня міська рада затвердила детальний план території в межах вулиць Крайківського – Макогона – Промислова в Івано-Франківську, де планують збудувати 33 багатоповерхівки.

Перед тим, 26 квітня, міська рада Івано-Франківська дала дозвіл наближеній до місцевих "свободівців" фірмі ТОВ "Івано-Франківська дорожня служба" на складання проектів землеустрою для будівництва групи багатоквартирних житлових будинків на ділянці площею 1,5395 га по вул. Макогона, 23-А. 

Підставою для прийняття такого рішення стало те, що "Івано-Франківська дорожня служба" минулого року викупила на аукціоні нерухоме майно на цій території. Однак, як писав КУРС, орендована підприємством земельна ділянка займає лише 0,7527 га з 1,5395 га, яка йому відводиться. ТОВ "Івано-Франківська дорожня служба" купила нежитлові будівлі загальною площею 1461,3 кв. м за 6,036 млн гривень (5 млн гривень без ПДВ).

Як писав КУРС, 14 громадських організацій вимагали від міського голови Руслана Марцінківа ветувати рішення міськради від 8 липня як незаконні. Однак порозумітися з мерією не вдалося: Марцінків навідріз відмовився виконувати вимоги громадськості й звинуватив ветеранів і активістів у "рейдерстві", "виконанні політичного замовлення" і "роботі на будівельну мафію". Представники громадських організацій учасників АТО подали до суду на міського голову Івано-Франківська Руслана Марцінківа за наклеп.

Нагадаємо, Генпрокурор Юрій Луценко доручив новому прокурору області зайнятися питанням забудови на Макогона у Франківську. Згодом дорученням Івано-Франківської прокуратури було розпочато кримінальне провадження за фактом зловживання владою службовцями міської ради.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: