fbpx

Франківцям представили поетичну збірку пародій "Тобі сюди, Алісо". ФОТО

Культура 21:08, 24.01, 2017

Сьогодні в jбласній універсальній науковій бібліотеці відбулась презентація першої книги Володимира Присяжнюка “Тобі сюди, Алісо” .

Книга написана у рідкісному сьогодні жанрі пародії. Власне, це збірка поетичних пародій на поезії відомих і не дуже українських авторів. Більшість поетів, вірші яких стали об’єктом пародіювання Володимира Присяжнюка, на автора не ображаються.

Збірка побачила світ у видавництві "Лілея-НВ" . Ілюстрації до книги створила вже відома для франківців львівська мисткиня Ірина Токарська. Для неї це вже не перший досвід роботи як художника-ілюстратора. Складність і одночасно цікавість створення графіки для цієї книги полягала в тому, що ілюструвати доводилось два вірші одночасно – і оригінал, і пародію.

Передмову до віршованої збірки Володимира Присяжнюка написав відомий поет Богдан Томенчук. Сам же автор каже, що ідея видати збірку прийшла тоді, коли назбиралась певна кількість віршованих пародій, багато з яких набули популярності у соціальній мережі Facebook. Там, до речі, він часто і знаходить вірші, на які пише пародії.

Але далеко не кожні віршовані рядки, знайдені на просторах інтернету чи у друкованому варіанті, підходять для написання пародії. Новими текстами, щоправда не тільки гумористичними, але й ліричними, Володимир Присяжнюк продовжує тішити своїх шанувальників і зараз. Нові вірші, каже автор, стануть матеріалом для наступної збірки, в якій він планує виступити у дещо іншому амплуа.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: