fbpx

Франківцям пропонують кришталево чисту воду – альтернативу бутильованій і непевним джерелам

Суспільство 20:03, 12.10, 2017

Перший в Івано-Франківську автомат з розливу чистої води запрацював у супермаркеті "Колібріс" ТЦ "Велес" за адресою: вул. Вовчинецька, 225А. До неділі, 22 жовтня, усі охочі можуть отримати воду безкоштовно – аби переконатися в її якості.

Апарат встановило підприємство "Гідротехніка". Насправді цей пристрій – справжній міні-завод, де вода проходить дев’ять ступенів очищення і мінералізується до природного стану.

Як це працює?

В апарат надходить вода з міського водогону і послідовно проходить такі етапи: 

  1. Механічну фільтрацію;
  2. Видалення хлору;
  3. Видалення органіки;
  4. Зниження твердості води;
  5. Мембранну фільтрацію (це найважливіший етап, який забезпечує система зворотного осмосу на мембрані Filmtec DOW 4040 виробництва США);
  6. Корегування рН води;
  7. Покращення смакових якостей (запах, прозорість, смак);
  8. Знезараження ультрафіолетовим випромінювачем;
  9. Мінералізація води.

На виході ви отримуєте питну воду, позбавлену всіх шкідливих речовин, мінералізовану і збалансовану.

12

 

Чи вода з автомата краща за бутильовану?

Вода з автомата не поступається за якістю продукції найкращих виробників бутильованої води. Усі виробники, які дбають про якість, використовують мембранну технологію очистки, за винятком хіба виробників природної мінеральної води.

Але не секрет, що нерідко споживачам продають непідготовлену воду, набрану з поверхневих джерел (криниць, свердловин, джерел), яку лише механічно фільтрують, а задля тривалого зберігання насичують консервантами. Варто також зважати на якість тари, в якій зберігається бутильована вода: тривалий контакт з пластиком точно не покращує її властивості.

Натомість вода з автомата має постійно високу якість, не містить консервантів, безпечна і при цьому дешевша. Ціна 1 л – 1 грн.

Чи не краще брати воду з джерела?

Природні поверхневі джерела, на жаль, давно перестали бути еталоном чистої води. Є поодинокі винятки, але немає жодної гарантії, що вода там постійної якості.

Поверхневі джерела схильні до забруднень, оскільки вони найменше захищені. Туди потрапляють дощові води, які, проходячи через ґрунт, насичують воду мінералами, які є в ньому. Особливо небезпечно, якщо поруч з джерелом чи криницею є сільськогосподарські угіддя, які обробляються хімікатами (а всі сучасні аграрні господарства їх використовують), житлові масиви, тваринницькі ферми, промислові виробництва, захоронення.

Така вода може бути прозора, смачна і без запаху, але в той же час небезпечна.

До речі, підприємство "Гідротехніка" планує власним коштом зробити хімічні аналізи популярних в Івано-Франківську джерел і опублікувати їх результати.

Запрошуємо всіх охочих спробувати нашу воду. Для цього потрібно лише мати свою тару від 1 до 19 л. На автоматі вибираємо кнопку з потрібним об'ємом. До 22 жовтня діє акція – воду пропонуємо цілком безплатно. Після акції її вартість становитиме 1 грн за 1 л. Пийте чисту і безпечну воду – і будьте здорові!

Більше довідатися про ПП "Гідротехніка", пропозиції і продукцію підприємства, а також поставити питання можна на сторінці підприємства у Facebook.

На правах реклами

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: