fbpx

Франківцям розповідають про запобігання цукровому діабету

Здоров'я 14:27, 07.04, 2016

У четвер, 7 квітня, традиційно відзначається Всесвітній день здоров'я. Саме тому в міській поліклініці №2 відбулася акція "День здоров'я" під гаслом "Рання діагностика цукрового діабету".

Усім охочим проводять безкоштовне вимірювання рівня цукру в крові. Окрім того, пацієнтів консультує лікар-ендокринолог, пише ГК.

За словами лікарів, акція "Рання діагностика цукрового діабету" проводиться, щоб привернути увагу жителів міста Івано-Франківська до свого здоров’я та зацікавити до ведення здорового способу життя. Такі акції допомагають вчасно попередити багато складних захворювань.

На сьогоднішній день на Прикарпатті нараховується понад 44,5 тисячі хворих на діабет, з них понад 5 тисяч осіб змушені вживати інсулін, 18 тисяч – цукрознижуючі препарати. Зростає рівень дитячої захворюваності: щороку цукровий діабет діагностують у 40-50 дітей, зокрема наймолодшого віку.

Читати також: На Прикарпатті хворі на цукровий діабет купуватимуть інсулін з 95% знижкою

Для попередження цукрового діабету II типу потрібно слідкувати за своєю вагою, при цьому проти цукрового діабету І типу профілактики немає.

"ІІ тип діабету пов’язаний з факторами ризику, а саме: ожиріння або зайва вага, малорухливий спосіб життя і певною генетичною спадковою схильністю. Тому діабет ІІ типу ми можемо попередити, слідкуючи за своєю вагою. Люди, що мають зайву вагу, повинні схуднути. І бути фізично більш активними – як мінімум 30 хвилин на день ходити. Це дуже важливо для профілактики діабету і для профілактики серцево-судинних захворювань також",  наголошують медики.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: