fbpx

Галабала: Недоцільно витрачати 3 млн грн щорік на збитковий та неефективний облагроліс

Політика 09:23, 05.07, 2017

На збиткове комунальне підприємство облради "Івано-Франківськоблагроліс", у роботі якого постійно виявляють порушення, обласна рада виділятиме додатково 2,6 мільйона гривень щороку.

Проблему доцільності такого фінансування порушила очільниця фракції "ВОЛЯ", член Ради партії "РУХ НОВИХ СИЛ" Михайла Саакашвілі Ольга Галабала на сесії обласної ради 30 червня.

Депутати розглянули зміни до Регіональної програми відтворення, поліпшення, раціонального використання та охорони лісових ресурсів Івано-Франківського обласного комунального агролісогосподарського підприємства "Івано-Франківськоблагроліс" на 2016-2020 роки. Зокрема цими змінами збільшується фінансування підприємства з 1 млн 150 тис. грн до 3 млн 800 тис. грн (на 2 млн 650 тис. грн) щорічно. Крім того, депутати вирішили надати підприємству у безоплатне користування нерухоме майно.

Ольга Галабала звернула увагу, що робота підприємства постійно викликає зауваження, нещодавно при обранні керівника КП "Івано-Франківськоблагроліс" гостро стояло питання про фінансові показники діяльності цього підприємства.

"Стояло питання, щоб це підприємство було прибутковим. Зараз ми хочемо цьому підприємству безкоштовно надати у користування майно, а також збільшити його фінансування на 2,6 млн грн на рік. При тому, що вже виділяється 1 млн 150 тис. грн на його роботу", – обурилась депутат.

Вона додала, що ці кошти планується спрямувати на заходи, які б мали компенсовуватись із заробітку підприємства  лісовпорядкування, лісовідновлення тощо. 

"Ці кошти хочуть спрямувати на охорону лісу, а це фактично зарплата лісникам, яка мала б фінансуватись за результатами господарської діяльності підприємства",  заявила Галабала.

Керівник підприємства Олег Олійник повідомив, що наразі фінансовий стан підприємства задовільний, а цю суму просять на перспективу.

"Для чого нам як обласній раді таке підприємство, на яке ми витрачаєм 3 млн грн на рік, а воно не приносить жодних прибутків. Це при тому, що місцеві громади постійно ініціюють передачу лісових насаджень у їх власність або пропонують передати їх у власність державних лісогосподарських підприємств. Краще передати ці ліси, аніж фінансувати збиткове підприємство", – наголосила Ольга Галабала.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: