fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Галабала просить прокурора перевірити, чому половину заготовленої деревини області продають не через аукціони

Галабала просить прокурора перевірити, чому половину заготовленої деревини області продають не через аукціони

Політика 10:59, 26.12, 2016

За останні три квартали через аукціони була реалізована лише половина деревини, яка заготовляється в області, що є порушенням наказу Держлісагентства.

Про це заявила очільниця фракції "ВОЛЯ" в облраді Ольга Галабала під час сесійного засідання.

Депутат зазначила, що кількість реалізованої через аукціони деревини, за даними Прикарпатської універсальної товарної біржі, вдвічі менша, ніж та, яка заготовляється.

"Ми отримали цифри від Прикарпатської універсальної товарної біржі, що за І-ІІІ квартал на аукціонах було реалізовано 344 тисячі метрів кубічних деревини. В той же час за цей же період, за даними обласного управління лісового господарства, було заготовлено орієнтовно 700-800 тисяч кубометрів. Це означає, що на аукціонах реалізовується приблизно половина деревини, що є порушенням відповідного наказу Держлісагентства", – наголосила Галабала.

Галабала звернулася до прокурора області Олександра Стратюка з проханням перевірити, з ким лісгоспи працюють за прямими контрактами, в тому числі експортними, та чому не реалізовується вся деревина через аукціон.

Крім того, депутат звернула увагу на те, що у звіті прокурора вказано, що за лісові злочини засуджено п’ять лісників. 

"Але всім очевидно, що за схемами в лісовому господарстві стоять явно не лісники, які в них не винні, а керівники. Тому кримінальні справи в першу чергу треба порушувати відносно керівників", – каже Галабала.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: