fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Галабала та Книшук пропонують облраді розглянути проблему рейдерського захоплення фермерських земельних ділянок

Галабала та Книшук пропонують облраді розглянути проблему рейдерського захоплення фермерських земельних ділянок

Політика 12:21, 30.06, 2017

Депутати обласної ради виступили проти рейдерського захоплення земельних ділянок комісією Держреєстрації.

Очільниця фракції "ВОЛЯ" Ольга Галабала, підтримуючи звернення депутата від "Батьківщини" Орисі Книшук, запропонувала зібрати всі факти таких захоплень в області і розглянути їх на наступній сесії облради.

Під час сесійного засідання сьогодні депутатка Орися Книшук заявила, що до неї неодноразово зверталися громадяни щодо рейдерського захоплення земельних ділянок. Позбавляє їх права розпоряджатись земельними ділянками комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації.

"Земельні ділянки вносять в Державний реєстр без згоди і попередження власників земельних ділянок. Крім того, комісія на три місяці заблокувала доступ державних реєстраторів до бази державного реєстру, чим створила великі незручності для жителів. Комісія, яка мала б захищати права громадян на приватну власність, зараз працює по-рейдерськи", – зазначила Книшук.

Ольга Галабала додала, що зараз Мін’юстиції перетворилось на міністерство рейдерства і по всій країні через цю комісію Держреєстрації, яку очолює заступник міністра Павло Мороз, фермерів позбавляють права власності на їх землю.

"У селі Бережаниця Кіровоградської області відбувається масове віче фермерів, у яких намагаються забрати землі. Найприкріше, що, окрім Мін'юстиції, ці рейдерські схеми покриває очільник МВС Аваков", – зазначила Галабала.

Тому Ольга Галабала запропонувала зібрати факти рейдерського захоплення земельних ділянок в Івано-Франківській області, розглянути їх на профільних комісіях і винести на розгляд сесії.

"Ми повинні в нашій області почати давати відсіч такому рейдерству, адже дуже багато фермерів не через суд, а через якусь ручну комісію, яка регулюється внутрішніми положеннями Мін’юстиції, втрачають право власності на землю",  наголосила Галабала.

Голова обласної ради Олександр Сич зазначив, якщо до обласної ради надійдуть відповідні документи, це питання розглянуть на комісіях, він обов’язково запропонує його до порядку денного сесії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: