fbpx

Галабала вказала кандидату "УКРОПу" на бізнес-інтереси Коломойського на Прикарпатті. ВІДЕО

Політика 14:53, 22.10, 2015

На публічних дебатах кандидат до обласної ради від партії "УКРОП" Тарас Парфан заявив, що олігарх Ігор Коломойський не є членом партії "УКРОП" та не має стосунку до ПАТ "Укрнафта".

Про це він сказав, відповідаючи на запитання першого номера до облради від "ВОЛІ" Ольги Галабали.

Ольга Галабала поцікавилась у кандидата партії "УКРОП" Тараса Парфана, чи не матимуть партійці "УКРОПу" конфлікту інтересів у разі проходження до обласної ради, адже Ігор Коломойський, з яким пов'язують партію "УКРОП", має бізнес-інтереси на Прикарпатті.

"В Ігоря Коломойського є свої бізнесові інтереси на Прикарпатті – це і "Буковель", і підприємство "Укрнафта", за яке тривала величезна війна, коли не сплачувалися дивіденди в державний бюджет. Є питання по Івано-Франківському аеропорту, який перебуває в концесії,  заявила Галабала.  Чи немає, у зв’язку з цим, у вашій команді, яка йде в політику, конфлікту інтересів?"

Політик зауважила, що за оренду івано-франківського аеропорту рік часу структури олігарха сплачують лише 200 тисяч гривень у бюджет, що є дуже мало.

Парфан на це зауважив, що Коломойський не є членом партії "УКРОП". 

"Щодо бізнес-інтересів Коломойського, звичайно, я думаю, що вони є і вони не мають прямого відношення до партійного середовища. Конфлікту внутрішнього в нашому середовищі на сьогоднішній день немає, і я думаю, що його не буде",  запевнив "укропівець".

Ольга Галабала також відзначила, що на підприємствах, які належать "Укрнафті", немає якісного обладнання, яке очищає газ. Тому калорійність газу є низькою. 

"Чи можете ви пообіцяти, що будете це питання відстоювати, допомагати робити так, щоб на "Укрнафті" було модернізоване обладнання і якість газу могла бути покращеною?"  запитала у нього Ольга Галабала.

Тарас Парфан запевнив, нібито партійці "УКРОПу" не мають відношення до "Укрнафти".

"У нас є офіційна відповідь, що "Укрнафта" Коломойського не сплачує ПДФО у Івано-Франківській області, а це 20 млн гривень. Чи готові ви долучитися до перевірки і повернути цих 20 млн гривень в обласний бюджет?"  заявила Галабала.

На що Парфан відказав, що "Укрнафта" є державним підприємством, а не підприємством Коломойського.

Нагадаємо, найбільшу видобувну компанію ПАТ "Укрнафта" контролює група "Приват" олігарха Ігоря Коломойського. Так само з ним пов’язують новостворену партію "УКРОП".

Політична реклама

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: