fbpx

Галабала вимагає перевірити використання 2 млн грн обласних коштів, виділених на Домбровський кар’єр

Політика 18:07, 12.05, 2017

Понад мільярд гривень державних коштів виділялись на вирішення проблеми Домбровського кар’єру і ще 2 мільйони з обласного бюджету, розпорядником яких була облдержадміністрація. На що освоїли кошти – невідомо, адже проблема не вирішується вже 15 років.

Під час виїзного засідання обласної ради в Калуші очільниця фракції "ВОЛЯ" Ольга Галабала виступила з вимогою провести розслідування витрачання цих коштів та притягнути винних до відповідальності, інформує прес-служба партії "ВОЛЯ".

Ольга Галабала відзначила, що вирішення проблеми Домбровського кар’єру тягнеться вже 15 років. Це через те, що виділені на цей об’єкт кошти не були використанні належним чином. Зокрема, на утилізацію гексахлорбензолу з Держбюджету виділялись 1,2 млрд грн, якими розпоряджалась ОДА. Крім того, виділялись 82 млн на ізолювання північного кар'єрного борту від водоносного горизонту, 12 млн грн на вирішення проблеми відселення, 42 млн на медицину – цими коштами теж розпоряджалась облдержадміністрація.

"Кошти виділялись, але роботи так і не зроблені. Де кримінальні справи по цих коштах, чому люди, які працюють в області, не покарані?"

Галабала звернула увагу, що за головування Олександра Сича в 2010-13 роках з облбюджету виділили 2 млн грн на проведення досліджень – розроблення та запровадження комплексного екологічного моніторингу (744 тис. грн), розробку робочої документації з рекультивації частини хвостосховища №1 ДП "Калійний завод" (299 тис. грн), розробку робочої документації з укріплення частини борту Домбровського кар’єру (299 тис. грн) і т. д.

"Сьогодні ми знов говорим, що не проведені дослідження і на це нам потрібно ще 2,8 млн грн. Коли я була заступником голови облради, мені надали інформацію, що ці кошти виділені, але нічого не зроблено. Куди ділись гроші?" – акцентувала депутат.

Крім того, Галабала відзначила, що існує проблема відселення жителів. Село Кропивник з 2010 року просить виділити 1 млн грн для виготовлення містобудівної документації, щоб можна було відселити людей.

"Ми їдемо на виїзну сесію в Матеївці і з голосу виділяєм 500 тис. грн на клуб. А сьогодні ми приїжджаємо на Калущину, щоб просто поговорити? Вимагаю виділити кошти на документацію для села Кропивник сьогодні", – наголосила Галабала.

На що Олександр Сич зазначив, що кошти з вільних залишків виділяються розпорядженням голови облради і ОДА з подальшим затвердженням на комісії і сесії.

"Ми можемо зараз зробити перерву, підписати розпорядження, потім скликати комісію, розглянути на сесії і виділити ці кошти", – саркастично відповів голова облради.

Врешті Галабала запропонувала звернутись до Державної аудиторської служби для проведення перевірки, на що витрачались 2 млн грн, виділені з обласного бюджету впродовж 2010-13 років. Обласні обранці підтримали цю пропозицію.

За пропозицією депутата фракції "ВОЛЯ" Ольги Федишиної депутати звернуться до Генпрокурора та Міністра внутрішніх справ з проханням надати інформацію про стан розслідування кримінальних справ за фактами розкрадання коштів, виділених на утилізацію ГХБ в рамках укладених договорів між облдержадміністрацією з ТОВ "С.І. Груп Консорт ЛТД".

 

 
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: