fbpx

Галабала зобов'язала Держгеокадастр роз'яснити людям, як виправити помилки у земельній документації

Суспільство 09:04, 25.06, 2016

Депутати облради одноголосно підтримали пропозицію очільниці фракції "ВОЛЯ" Ольги Галабали зобов'язати Держгеокадастр опублікувати у районних, обласних ЗМІ роз'яснення щодо виправлення помилок у земельних актах та виявлені накладки і розбіжності в кадастровій карті.

Про це йшлося під час виїзного сесійного засідання облради 24 червня, повідомляє прес-служба партії "ВОЛЯ".

Ольга Галабала пояснила, що дуже багато людей скаржаться, що у їхній земельній документації є помилки або накладки та розбіжності в кадастровій карті. "Часто люди стикаються з тим, що у державному акті земельна ділянка одна, а в земельному кадастрі вона відображається в іншому місці чи за іншим номером". 

Натомість, як зазначила Галабала: "Держгеокадастр, замість того, щоб допомогти людям виправити наявні технічні помилки, посилається на те, що база даних в Києві і виправити накладки можливо тільки там. Або ж, в інших випадках, відправляють людей до приватних фірм, де їм доводиться платити кошти за начебто виправлення помилок. Насправді ж – це функція Держгеокадастру, де послуги повинні надаватись безкоштовно і без перешкод". 

Тому депутати "ВОЛІ" зобов’язали Держгеокадастр опублікувати в усіх засобах масової інформації районного чи обласного рівня роз’яснення щодо процедури виправлення помилок та розбіжностей у земельних актах. 

"Люди повинні знати, за якою короткою процедурою мають діяти, аби районні відділення Держгеокадастру не відправляли людей на комерційні фірми, а чітко роз’яснили, куди звернутись та що робити у випадку таких накладок",  підкреслила Галабала.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: