fbpx

Гаптований бісером рушник коломийської вишивальниці потрапив до "Книги рекордів України". ФОТО

Культура 15:16, 21.08, 2016

Трикілограмовий рушник Людмили Захарук офіційно визнаний "найбільшим витканим рушником з бісеру в Україні".

Як писав КУРС, під час святкування 775-річчя Коломиї встановили три рекорди – один у категорії "Масові заходи", два рекорди у категорї "Розміри". 

"Найбільший витканий рушник з бісеру в Україні" представила на святі в Коломиї 20-річна майстриня із села П’ядики Людмила Захарук.

Студентка 4-го курсу Тернопільського національного університету імені Володимира Гнатюка вигаптувала бісером рушник  він потрапив до "Книги рекордів України", розповіла в соцмережі і виклала фото "рекорду" журналістка Анна-Сабіна Ружицька.

"Розміри витканого дива вражають: завдовжки рушник з квітами та ластівками два метри, завширшки 37 сантиметрів, а важить 3 кілограми 290 грамів. Умовно рушник-рекордсмен можна поділити на чотири рівні частини: перша унизу  це так звані червоні тороки. Це ніби мережка з бісеру, яка у вишитих рушниках робиться нитками. Друга – смужка візерунку з ромбів. Третя  кілька квіток з пишними листочками і знову смужка ромбів. Четверта, основна,  великі квіти та дві ластівки, які розпростерли у польоті крила. Те саме   з іншого боку",  описала рушник франківчанка.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: