fbpx

Гайдука звільнили з посади командувача ВМС України

10:49, 16.04, 2016

Президент України Петро Порошенко звільнив Сергія Гайдука з посади командувача Військово-морських сил України.

Відповідний указ №161/2016 опублікований на сайті Президента, повідомляє Громадське телебачення.

"Звільнити віце-адмірала Гайдука Сергія Анатолійовича з посади командувача Військово-Морських Сил Збройних Сил України", – йдеться в документі.

Наразі не повідомляється, хто очолить командування ВМС України.

Заява про те, що Гайдука можуть зняти з поста командувача, з'явилася 2 квітня. Однак прес-центр відомства пізніше заперечив цю інформацію.

Нагадаємо, у лютому цього року ключові волонтерські групи направили листа до президента, керівництва Збройних сил та силового блоку, а також зареєстрували відповідну петицію на сайті Глави держави з вимогою "очистити флот від сепаратистів та саботажників".

Волонтери наголошували, що "керівні посади тут (у ВМС. – ред.) часто займають люди, які є лояльними до Росії і у випадку початку повномасштабної війни можуть стати зрадниками".

У петиції було згадано трьох керівників ВМС, зокрема першого заступника командувача ВМС і начальника Одеського гарнізону контр-адмірала Ігоря Тимчука, капітана першого рангу, начальника оперативного управління штабу командування ВМС Олександра Дьякова і чинного командира флоту, віце-адмірала Сергія Гайдука.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: