fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Газопровід Надвірна – Ланчин включать до пріоритетних об'єктів для добудови на 2017 рік. ВІДЕО

Газопровід Надвірна – Ланчин включать до пріоритетних об'єктів для добудови на 2017 рік. ВІДЕО

16:51, 02.03, 2017

З ініціативи депутата обласної ради від партії "ВОЛЯ" Ольги Федишиної газопровід Надвірна – Ланчин включать у перелік пріоритетних для фінансування об'єктів на 2017 рік та відшукають 630 тисяч гривень на його добудову і введення в експлуатацію.

Відповідну пропозицію Ольги Федишиної підтримали  члени комісії з питань промисловості, будівництва, архітектури, дорожнього і житлово-комунального господарства, цей об’єкт включать у програму соціально-економічного та культурного розвитку області на 2017 рік, яку розглянуть на сесії 10 березня.

Начальник департаменту економіки Жанна Табанець доповідала про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку області за 2016 рік і програму соціально-економічного та культурного розвитку області на 2017 рік.

Ольга Федишина зауважила, що в запропонованій програмі, в розділі паливно-енергетичний комплекс, на наступний рік не була передбачена добудова газопроводу Надвірна – Ланчин. Він будується з 2005 року, минулого року цей об’єкт отримав 1,5 млн грн з Державного фонду регіонального розвитку, 500 тисяч виділив Надвірнянський район.

Ба більше, в 2015 році помічники народного депутата Юрія Дерев’янка розробили договір про співробітництво територіальних громад у формі реалізації спільного проекту "Завершення будівництва II черги підвідного газопроводу високого тиску Надвірна – Ланчин", який був підписаний головами відповідних  громад району. Ольга Федишина реєструвала цей договір в Мінрегіонбуді ще у квітні 2015 року.

З урахуванням попереднього фінансування сьогодні для завершення будівництва газопроводу та введення його в експлуатацію, за інформацією облдержадміністрації, не вистачає близько  630 тисяч гривень.

"На будівництво цього об’єкту пішло дуже багато часу і зусиль. Силами та коштами громад споруджено вуличні газопроводи в селі Саджавка та в селищі Ланчин. У селі Верхній Майдан коштами громади споруджено всі вуличні газопроводи, підведено дворові вводи і облаштовано внутрішньобудинкові газопроводи у 236 домогосподарствах, проте газ неможливо подати через відсутність підвідного газопроводу. Якби в 2017 році газопровід завершили, це б дозволило газифікувати 16,3 тисячі населення з Саджавки, Верхнього Майдану, Ланчина та Красної  Надвірнянського району",  відзначила Федишина.

"Тому прошу включити цей об’єкт в число пріоритетних на цей рік, передбачити його в програмі соціально-економічного та культурного розвитку області на 2017 рік і вжити всіх можливих заходів, щоб віднайти джерела фінансування", – звернулась Федишина.

В результаті, депутати підтримали таку пропозицію Ольги Федишиної, директор департаменту будівництва, ЖКГ та архітектури Назар Іванів запевнив, що цей об’єкт включать в число основних для фінансування на 2017 рік.

Нагадаємо, в липні 2016 року Юрій Дерев’янко домігся фінансування газопроводу Надвірна – Ланчин з Державного фонду регіонального розвитку у сумі 1,5 млн грн, що відбулося в результаті великої кількості депутатських звернень та численних нарад і зустрічей в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Після чого додатково народний депутат звернувся до обласного керівництва з проханням виділити кошти, яких не вистачає для введення газопроводу в експлуатацію.

Слід зазначити, що для окремих людей питання завершення будівництва газопроводу стало справою останніх років життя. Активіст Онуфрак Федір Іванович з села Верхній Майдан доклав неймовірні зусилля, щоб зрушити питання з місця. Чоловік особисто обійшов велику кількість владних кабінетів, написав купу звернень, але, на превеликий жаль, не дожив до запуску газопроводу. Тому зараз задача для всіх нас завершити розпочату ним справу, якій він присвятив 20 років свого життя.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: