fbpx

Генеральний консул Словацької Республіки вважає, що за 5 років на Прикарпатті відбулося багато позитивних змін

Суспільство 14:59, 01.02, 2017

Сьогодні перший заступник голови облдержадміністрації Марія Савка поспілкувалася із Генеральним консулом Словацької Республіки в Ужгороді Янкою Буріановою.

Про це повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Метою зустрічі стало обговорення результатів п’ятирічної співпраці між консульством Словаччини та Івано-Франківщиною і підбиття підсумків роботи Генерального консула Словацької Республіки в Ужгороді Янки Буріанової у зв’язку із завершенням її каденції на посаді.

"Впродовж мого перебування на посаді Генерального консула я мала можливість спостерігати чимало позитивних трансформацій, які відбувалися в області, – зауважила під час спілкування Янка Буріанова. – Вам вдалося капітально відремонтувати головні автомагістралі Івано-Франківщини, реалізувати багато інвестиційних та культурно-мистецьких проектів, налагодити взаємовідносини із багатьма європейськими країнами".

Дипломат висловила сподівання, що співпраця між її наступником та керівництвом області триватиме й надалі та матиме втілення у різних сферах соціально-економічного життя краю.

Зі свого боку, Марія Савка подякувала іноземній гості за позитивні відгуки про Івано-Франківщину та зазначила, що прикарпатці завжди цінували європейські цінності та втілювали їх у життя.

"Сьогодні підтримка Словаччини на шляху України до Європейського Союзу є дуже важливою, – наголосила перший заступник голови ОДА Марія Савка. – Сподіваємося, що ви й надалі залишатиметеся нашим надійним партнером у європейській спільності, сприятимете поглибленню взаємовідносин між державами".

Посадовець також розповіла про умови реалізації транскордонного співробітництва, зокрема започаткований головою облдержадміністрації Олегом Гончаруком проект "Єврокарпатська ініціатива" задля залучення в економіку області іноземних інвестицій шляхом консолідації зусиль влади, бізнесу та громади.

На звершення розмови Марія Савка запросила дипломата взяти участь у ІІ Міжнародному мистецькому фестивалі країн Карпатського регіону "Карпатський простір", який відбудеться у травні цього року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: