fbpx

Геращенко: командира "Беркута" Садовника оголосили у розшук

Суспільство 11:18, 04.10, 2014

Колишній командир роти спецпризначення "Беркут" Дмитро Садовник, якого підозрюють у співучасті в масових вбивствах на Майдані, не повернувся додому о 23.00. Він оголошений у розшук.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, передає УНН.

“Дружина Дмитра Садовника повідомила, що у п’ятницю вранці він сказав їй, що йде в поліклініку перевірити здоров’я і після цього він з нею не зв’язувався”, – написав А. Геращенко.

Також радник міністра МВС закликав телефонувати на 102 і повідомляти про втікача в чергову частину міліції.

“Я, в свою чергу, думаю, що і судам, і міліції, і прокуратурі треба переглянути питання про застосування домашнього арешту. Особливо для підозрюваних в тяжких та особливо тяжких злочинах, за які покаранням може бути більш п’яти років позбавлення волі. А також з урахуванням особи і характеристики підозрюваного. Мені здається, що домашній арешт, практикований зараз, у тому числі за фінансові правопорушення, провокує осіб, які перебувають під домашнім арештом, втекти з-під арешту, побоюючись тривалого терміну тюремного ув’язнення”, – наголосив  він.

3 жовтня Апеляційний суд Києва переніс розгляд справи щодо клопотання прокуратури про зміну запобіжного заходу Д. Садовнику на 14.00 6 жовтня.

Прокурор Олексій Донський повідомив, що встановленням місцезнаходження Д. Садовника займаються слідчі ГСУ Генпрокуратури.

Крім того, прокурор нагадав, що підозрюваний, відповідно до рішення про домашній арешт, має перебувати вдома з 23.00 до 7.00.

Раніше, під час засідання Апеляційного суду Києва, представники прокуратури повідомили, що Садовника не вдалося розшукати. За словами держобвинувачення, двері за адресою проживання Садовника ніхто не відчиняє. Водночас сигнал його “браслета” показує, що підсудний перебуває вдома.

При цьому адвокат Садовника повідомив, що його підзахисний перебуває у медичному закладі.

Нагадаємо, сьогодні Апеляційний суд Києва продовжив розгляд клопотання прокуратури про зміну запобіжного заходу колишньому командиру роти спецпризначення “Беркут” Дмитру Садовнику, якого звинувачують у розстрілі 39 євромайданівців на вулиці Інститутській.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: