fbpx

"Все інше я проти!": Героєм дня на сесії в обласній раді став Василь Скрипничук.ВІДЕО

Політика 20:52, 10.03, 2017

Екс-голова Івано-Франківської обласної ради, колишній керуючий справами облради, депутат від "Свободи" Василь Скрипничук відзначився на сьогоднішній сесії дивною поведінкою.

Від початку сесії обласної ради депутат-"свободівець" Василь Скрипничук взявся вражати колег епатажними репліками та викличними коментарями.

"Починаю впиратися всіма рогами, які маю", – висловився Скрипничук з приводу відмови у погодженні фірмі "ПАРІ" на видобуток надр на Яремчанщині. Але врешті проголосував разом зі своєю фракцією "за" відмову. "Я мушу підтримувати свого партійного фюрера", – пояснив Скрипничук поступку.

"Сліпі чують більше, ніж глухі", – цей загадковий пасаж до опонентів пролунав у контексті виділення землі для атовців.

А після перерви Василь Скрипничук так пожвавився, що привернув до себе увагу всіх присутніх у сесійній залі. 

"Боже, – звернувся Скрипничук до заступника голови ОДА Марії Савки, яка доповідала про соціально-економічний розвиток області, – як цікаво! У мене є одне питання єдиного характеру. Пані Маріє, ви вірите у те, що зачитали? Пане голови (до голови облради Сича і голови ОДА Гончарука), ви вірите в те, що ви сьогодні почули?"

"Шановні колеги, у мене було запитання до Марії Володимирівної і голови ОДА. Марія Володимирівна відійшла від питання, чи вірить вона у те, що бреше. Тому, пане голово, ви вірите у те, що почули?" – присікувався обласний депутат до Гончарука. "Риторичне запитання! Я вірю тому, що бачу на власні очі. Я вірю у те, що ми робимо", – відбивався той. "Ого-о-о-о-о, ото сказав", – дивувався Скрипничук.

"Все інше я проти!" – врешті оголосив Скрипничук і почав голосувати "проти" в кожному наступному голосуванні.

Після ще кількох випадів Василя Скрипничука до Марії Савки зі звинуваченням у брехні депутат Ольга Галабала попросила сесію звернути увагу на поведінку Скрипничука – як він ображає жінок під час засідання. І з'ясувати, чому загострення у пана Скрипничука відбувається якраз після обідньої перерви.

"Ніхто нас не любить", – звертаючись ніби сам до себе, продовжував блазнювати Скрипничук.

На що відгукнувся голова облради Олександр Сич. Сич сказав, що він любить депутатів, але якщо Василь Михайлович щось хоче сказати, то треба на виступ записатися.

Після цього Скрипничук почав постійно записуватися на виступи. А поміж тим все одно дозволяв собі репліки з місця. "Знову буду один я, а всі інші члєни", – це Скрипничук про голосування за придбання автобуса для закладів культури, спорту та освіти.

Депутати сміялися з коментарів, очевидно, добряче підпилого колеги, закриваючись службовими паперами, аби сховатися від телекамер. 

Згодом оголосили другу перерву в засіданні. Ця перерва ледь не зірвала сесію – після неї насилу зібрався кворум. Однак врешті засідання сесії, яку завдяки Скрипничуку почали жваво обговорювати у соцмережах, довелося зупинити, не розглянувши й половини із запланованих питань. 

Нагадаємо, це не перший випадок, коли Василь Скрипничук став героєм новин. Минулого року під час фестивалю "Порто Франко Гоголь Фест" Скрипничук влаштував скандал із автором інсталяції "Вапно" Юрієм Бакаєм. Тоді явно нетверезий депутат заявив, що його знає вся країна

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: