fbpx

Герой АТО після втрати ноги піднявся на Говерлу

Суспільство 15:16, 18.09, 2016

Сергій Пандрак, колишній командир спецвідділення штурмового батальйону "Айдар", після тяжкого поранення вийшов на Говерлу (2061 м) на інвалідних палицях.

Рівнечанин Сергія Пандрак, позивний Сивий, ходив на Говерлу з п’яти років — піднімався  53 рази. Це було його 54-те сходження і перше – після поранення на війні. 

Сивого підтримали побратими – 127 учасників АТО зі всієї України, з  різних батальйонів і бригад.

"Планували стартувати о десятій годині ранку від спортивної бази "Заросляк", що неподалік Ворохти,  розповів Сергій Пандрак. Спізнилися на три з половиною години. Вночі у горах була сильна злива. Потоки води розмили стежки, коріння дерев. Мокрий ґрунт, слизькі брили. Необержний крок — і можна гепнутися. Я зрозумів, що йти на протезі не зможу. Мовчки віддаю його бойовим побратимам, щоб несли на вершину. Натомість дістаю допоміжні пристосування: інвалідні палиці під лікті. Маршрут обрали найскладніший  3,5 кілометри підйом  і стільки ж — спуск. Вирушаємо групами — по 20 чоловік".

5 годин колишній командир спецвідділення штурмового батальйону “Айдар” піднімався на Говерлу, пише Експрес.

"Короткий перепочинок — і знову  стрибаю на палицях, — усміхається відчайдух. — Мене страхували спереду. Якби послизнувся, одразу б підставили плече. Дуже хотів довести, що навіть без однієї ноги можу ще о-го-го! Iшов і співав патріотичні пісні — так було легше рухатись. Хлопці охоче підхоплювали".

Капітан Сивий разом із бойовими побратимами піднявся на Говерлу о 18.40. Чоловік зазначив, що тієї миті почувався найщасливішою людиною у світі — всміхався і співав гімн України.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: