fbpx

Гей не може бути патріотом, – Руслан Марцінків

Суспільство 15:57, 23.03, 2016

На вічі під час "Маршу за життя та сімейні цінності" в Івано-Франківську виступили отці і міський голова Руслан Марцінків, який заявив, що гей не може бути патріотом, патріотом може бути тільки християнин.

Марш духовенства та містян за сімейні цінності завершився виступами отців, активістів і міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа на Вічевому майдані.

Руслан Марцінків у своєму виступі міркував, чи можуть геї бути патріотами.

“Перед виборами мене в ефірі “1+1″ запитали: чи може бути гей патріотом? Я сказав, що ні. Патріотом може бути тільки християнин, справжній патріот – той, хто вірить в Бога”,  зазначив міський голова.

Марцінків вважає, що рухатися у Європу можна, не відступаючи від традиційних сімейних цінностей. У приклад наводить сусідню Польщу.

“Наші опоненти дорікають, що нібито Європа інша, але я нещодавно був у Польщі. У Польщі, яка є успішною європейською країною, яка зробила величезний прорив, діє закон про заборону абортів”,  сказав Руслан Марцінків.

Міський голова подякував усім учасникам маршу та пообіцяв робити максимум, щоб у місті проводилися не тільки акції, але й реалізовувались соціальні проекти щодо запобігання абортам.

“Ми повинні стояти на своїх християнських національних цінностях”,  завершив виступ Руслан Марцінків.

Гомофобна заява Марцінківа негайно потрапила у новинні стрічки національних ЗМІ й викликала бурхливе обговорення у соцмережах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: