fbpx

Іпотерапія, арт, соляні печери: новий заїзд у табір для дітей із ДЦП та аутизмом на Буковелі

Здоров'я 12:18, 06.10, 2017

У "Буковелі" саме завершується третій заїзд табору для дітей із ДЦП та аутизмом. А у понеділок туристичний комплекс готується прийняти чергову групу.

Цьогоріч поміж мальовничих карпатських гір відпочинуть 400 дітей з особливими потребами. А загалом у рамках цієї соціальної програми уже покращили своє здоров’я більш як дві з половиною тисячі хворих діток з усього Прикарпаття.

Програма табору спрямована на соціалізацію дітей із особливими можливостями, аби кожен малюк відчув себе повноцінним членом суспільства.

Збирається у "Буковель" і франківчанин Андрій Наливайко із сином Владиславом. У 9-річного хлопчика – аутизм. У реабілітаційному таборі вони оздоровлюються уже кілька років поспіль. Результати, каже батько, просто вражають.

"Гори, повітря, чудова атмосфера сприяють мозковій роботі. Мій син саме у цьому таборі розкрився, почав краще розмовляти. А гідромасажні ванни та масажі сприяють покращенню його фізичного здоров’я. Владислав позбувся фобій. Він страшенно боявся висоти. А тепер спокійно їздить підйомником. Табір – це така моральна розрядка не тільки для дітей, але і для батьків", – каже Андрій Наливайко.

Протягом заїзду діти мають насичену програму. Це гідромасажна ванна, заняття із масажистом, реабілітологом, арт-, фіто-, арома- та іпотерапія, з ними працюють досвідчені психологи.

"Сьогодні, на жаль, такі діти фактично покинуті напризволяще. А їхнє здоров’я – в основному проблема самих батьків. Тому я робитиму усе для того, аби держава більше звертала увагу на лікування, реабілітацію та соціалізацію дітей з обмеженими фізичними можливостями", – розповів ініціатор проекту, народний депутат України, укропівець Олександр Шевченко.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: