fbpx

Головний лікар Івано-Франківська Тарас Масляк називає конфлікт з лабораторією "Пріма МЕД" штучним

Здоров'я 13:24, 28.09, 2015

Залишити чи ні приватну лабораторію на території Центральної міської клінічної лікарні – проблема, яку тривалий час не можуть вирішити в Івано-Франківську. Власники лабораторії "Пріма-мед" апелюють, що їх намагаються просто закрити, адже із втратою приміщення лабораторія позбудеться ліцензії.

Однією із найбільших проблем Центральної міської клінічної лікарні Івано-Франківська є відсутність виробничих площ. Жодне відділення, крім реанімаційного, тут не відповідає санітарним вимогам щодо кількості виділеної площі на одного хворого. Про це повідомляє Департамент охорони здоров'я Івано-Франківської ОДА.

Усі відділення лікарні переповнені. Там, де у палаті має лежати троє пацієнтів, лежить 6-8. 

За останні три роки адміністрація ЦМКЛ не дала в оренду жодного квадратного метра лікарні. Хоча існують орендовані значно раніше приміщення. Протягом останніх років лікарню розбудовують, відкривають нові, необхідні для пацієнтів місця, відділення. А це потребує вільної площі. Тому, незалежно від того, хто займає лікарняну територію, після закінчення терміну оренди їх просять звільнити виділені для них колись приміщення.

Яскравий приклад цього міський МСЕК, який протягом багатьох років був розташований на першому поверсі лікарні. За наполяганням адміністрації ЦМКЛ, МСЕК перенесли в інше приміщення, а на його місці зробили приймальне відділення європейського зразка.

"Усі раніше орендовані приміщення ми будемо забирати для лікарні, незалежно від того, хто їх орендує. Що стосується конфлікту з лабораторією "Пріма МЕД", договір оренди з ними закінчився. І ще минулого року власників попередили, що це приміщення буде потрібне для лікарні. Ми усі люди і розуміємо, з якими проблемами міг зіткнутися власник цієї фірми. Для того, аби не виникло жодних проблем з ліцензією, ми запропонували виділити для лабораторії маленьку кімнатку, де могла бути їхня, скажімо, бухгалтерія. Так, адреса на папері залишилася б тією самою і не було б проблем з ліцензією. А приватна лабораторія могла б орендувати приміщення в будь-якому іншому будинку", – телефоном прокоментував ситуацію головний лікар Івано-Франківська Тарас Масляк.

За його словами, увесь цей конфлікт є штучним. У першу чергу для працівників ЦМКЛ важливий комфорт пацієнтів, нормальні умови їхнього перебування в лікарні. Звісно, проблеми з переповненістю лікарні пацієнтами виселення приватної лабораторії не вирішить. Для медичного закладу необхідно збудувати ще один корпус на 9 поверхів. Але на місці, де зараз розташована приватна лабораторія, заплановано відкрити поліклінічне відділення, яке на сьогодні для мешканців мікрорайону є просто необхідним.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: