fbpx

Головний лікар Надвірнянської міжрайонної СЕС отримала дві догани за правду про якість води в Пруті

Суспільство 15:00, 10.06, 2014

Завідувач Надвірнянського міжрайонного підрозділу ДУ «Івано-Франківський обласний лабораторний центр Держсанепідемслужби України» Роксолана Іваніщак отримала дві догани після того, як на запит громадської організації надала висновок, що вода річок Прут і Прутець є непридатною для господарсько-питного водокористування.

Те, що громадськість нарешті дізналася правду про стан карпатських річок, чомусь розгнівало керівництво обласної Держсанепідемслужби. Роксолану Іваніщак звинуватили у порушенні правил внутрішнього трудового розпорядку. Мовляв, про результати досліджень Іваніщак не проінформувала свого безпосереднього керівника. Виявляється, розповісти людям правду про якість води, яку вони вживають в побуті, – це перевищення службових повноважень та порушення трудової дисципліни. 

Нагадаємо, у червні 2013 року «Івано-Франківський обласний лабораторний центр Держсанепідемслужби України» уклав договір з громадською організацією «ВОЛЯ» про проведення лабораторно-інструментальних досліджень.

Наприкінці жовтня минулого року ГО «Воля» та Карпатський національний природний парк ініціювали круглий стіл на тему «Екологічний стан Яремчащини». Тоді були оприлюднені лабораторно-інструментальні дослідження. Зокрема, стало відомо, що усі проби води з річки Прут мають високий ступінь бактеріологічного забруднення, а проби води з річки Прутець – помірного ступеня забруднення. Роксолана Іваніщак підкреслила, що вода, відібрана до розташованих на березі Прута об’єктів туристичного бізнесу, є чистішою, ніж після них.

«Коли вода річки має такий показник, вона не може використовуватися для господарсько-питних потреб. Тому що це є завідомо забруднена вода», – сказала лікар.

За розкриття цієї інформації лікарку притягнули до дисциплінарної відповідальності.

Роксолана Іваніщак оскаржила догани в суді. На днях Яремчанський міський суд відхилив її позов про скасування наказу щодо застосування однієї з них. Судовий процес щодо скасування другого дисциплінарного стягнення наразі триває.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: