fbpx

Головний медик Прикарпаття відзвітував за рік роботи

Здоров'я 17:37, 25.11, 2016

Про позитивні зрушення та завдання на перспективу медицини області в умовах реформування відзвітував за рік на займаній посаді директор департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Мирон Матейко.

За результатами роботи зроблено чимало, зокрема зміцнено та розширено матеріально-технічну базу медичних закладів області, закуплено медичне обладнання, проведено енергозберігаючі заходи в лікувальних установах, пише КУРС з посиланням на прес-службу Івано-Франківської ОДА.
 

За словами керівника галузевого підрозділу ОДА, це вдалося зробити завдяки коштам обласного та місцевих бюджетів і участі медиків.

Щодо розвитку телемедицини та on-line (дистанційного) навчання, то відбувся подальший розвиток телемедичного консультування обласних закладів із профільними науково-дослідними інститутами, провідними клініками України, близького і далекого зарубіжжя. В телемедичному центрі Івано-Франківської ЦМКЛ проводяться відеоконференції з клініками Польщі і Австрії, налагоджене місцеве консультування on-line спеціалістів із променевої діагностики, зокрема результатів комп’ютерної томографії.

Мережа Інтернет-зв’язку для телемедичного консультування в режимі відеоконференцій створена у 16 районах і містах області, що забезпечує on-line зв’язок обласних закладів із районними і міськими лікарнями, обласного перинатального центру з пологовими відділеннями ЦРЛ та районними пологовими будинками.

Також проведено значну організаційну і лікувальну роботу щодо медобслуговування учасників АТО. Необхідний контингент – а це близько дві тисячі осіб – торік взято на диспансерний облік. Розроблені Клінічний маршрут учасника АТО та  Дорожня карта учасника АТО. У лікувальних закладах створені єдині вікна та виділені окремі кабінети для реабілітації і підтримки учасників АТО, а у місті Коломия запрацював обласний госпіталь для ветеранів війни на 75 ліжок.

Посадовець наголосив і на постанові 1024, у якій йшлося про затвердження нормативу забезпечення стаціонарними лікарняними ліжками у розрахунку на 10 тисяч населення та дотримання законодавства під час вивільнення у процесі оптимізації ліжкового фонду працівників закладів охорони здоров’я, до якої довелось повернутись у вересні, коли визначені кошти на охорону здоров’я не покривали усіх затрат, стосувалося це і виплати заробітної плати медикам.

Як зазначив Мирон Матейко, виділений бюджет на медичну галузь має йти пацієнтові, а не на утримання цілої структури чи штатної чисельності. Щоб цього не було, потрібно приводити роботу ліжкового фонду лікувального закладу та кадрове забезпечення у відповідність. 

Також директор департаменту запевнив присутніх, що і надалі робитиметься акцент на розвиток первинної медицини. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: