fbpx

Гончарук розповів про пріоритетні напрямки роботи обласної влади на 2016 рік

Політика 16:41, 12.01, 2016

Залучення інвестицій в економіку Прикарпаття, збільшення надходжень до місцевих бюджетів, реалізація заходів, спрямованих на впровадження енергозбереження у закладах соціальної сфери, а також забезпечення соціальних гарантій учасникам Антитерористичної операції стануть першочерговими завданнями обласної влади у поточному році.

Про це під час робочої наради з головами райдержадміністрацій та керівниками департаментів і управлінь облдержадміністрації поінформував голова ОДА Олег Гончарук, пише КУРС з посиланням на прес-службу Івано-Франківської ОДА.
 

У рамках зустрічі голови РДА прозвітували про результати своєї діяльності у 2015 році та окреслили основні напрямки роботи у поточному році.

"Основним пріоритетом у роботі облдержадміністрації та виконавців влади на місцях цього року повинно стати залучення іноземних і вітчизняних інвестицій в економіку Прикарпаття,  наголосив очільник Івано-Франківщини. – Це стимулюватиме поліпшення економічного розвитку краю, що, у свою чергу, надасть можливість збільшити надходження до місцевих бюджетів".

Не менш важливим чинником економічного поступу області, на думку голови облдержадміністрації, є розробка комплексу заходів, спрямованих на детінізацію економіки, зокрема, ринку праці, фінансових потоків та земельних відносин.

"Цьогоріч необхідно забезпечити умови задля реалізації заходів, які зменшать залежність від природних енергоносіїв,  підкреслив Олег Гончарук. – Окрім того, до програми з енергоефективності варто залучати якомога більше прикарпатців та сприяти проведенню у житловому фонді області комплексної термомодернізації".

Окрему увагу голова облдержадміністрації зосередив на проблемах учасників Антитерористичної операції. Він, зокрема, зазначив, що на Прикарпатті повинен працювати єдиний центр, який опікуватиметься учасниками АТО, надаватиме їм інформаційну, соціальну, юридичну, психологічну підтримку.

"У районах функціонують різні громадські організації, які займаються вирішенням проблемних питань учасників АТО,  зазначив очільник облдержадміністрації. – Однак комплексну допомогу військовослужбовцям не завжди вдається там отримати. Тому необхідно, аби такий центр був єдиним та забезпечував належне вирішення тих проблем, з якими звертаються учасники АТО".  

Разом з тим, Олег Гончарук наголосив на важливості повного виконання головами РДА та керівниками профільних департаментів обласної комплексної програми допомоги бійцям Антитерористичної операції.

Під час зустрічі Олег Гончарук зосередив увагу присутніх на розвитку дорожньої інфраструктури, а це, у свою чергу дасть поштовх для розвитку туристичної галузі Прикарпаття, створення привабливого інвестиційного клімату, що, власне, сприятиме наповненню бюджету області та забезпечення новими робочими місцями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: