fbpx

Гончарук вважає, що "Івано-Франківський локомотиворемонтний завод" має викупити Укрзалізниця

Суспільство 16:29, 13.06, 2017

Голова облдержадміністрації Олег Гончарук вважає, що міська рада має право взяти участь в аукціоні з продажу пакету акцій підприємства, але чи потрібен місту завод – не готовий відповісти.

Як писав КУРС, минулого тижня міська рада Івано-Франківська прийняла рішення взяти участь у аукціоні з продажу пакету акцій ПрАТ "Івано-Франківський локомотиворемонтний завод", зокрема придбати 99,5% від статутного капіталу товариства. Акції заводу продаватимуть за принципом аукціону з початковою ціною 33,92 млн грн. Крок аукціону – 340 тисяч гривень.

"Щодо рішення міської ради, вони мають на це право, вони, значить, мають якесь бачення. Це ж не якийсь, я сподіваюся, політичний жест, а обґрунтована економічна дія. Чи потрібно це місту, чи не потрібно, я не готовий сказати", – повідомив Олег Гончарук.

За його словами, "Івано-Франківський локомотиворемонтний завод" може бути серйозним бюджетоутворюючим підприємством як у масштабі міста, так і області.

"Для мене тут є незрозумілою інертна позиція Укрзалізниці. Тому що якраз Укрзалізниця повинна була бути першою структурою, яка би претендувала вкласти туди гроші, поставити правильний менеджмент, повісити туди табличку "держава" і нормально працювати",  вважає керівник області.

Олег Гончарук зазначив, що, "якби займався бізнесом і мав гроші", то також би поборовся на аукціоні за завод.

"З позиції бізнесу взяв би участь в аукціоні однозначно – це центр міста, колія, логістичні склади і достатня кількість гектарів",  зазначив голова облдержадміністрації.

Нагадаємо, сьогодні генеральний директор ПрАТ "Івано-Франківський локомотиворемонтний завод" Олег Сирота поширив відкритого листа до Руслана Марцінківа щодо намірів міськради придбати завод.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: