fbpx

Гончарук визнав роботу керівництва Держекоінспекції в області незадовільною

Суспільство 20:35, 02.06, 2016

Голова облдержадміністрації Олег Гончарук визнав роботу Державної екологічної інспекції в області незадовільною після виступу начальника Держекоінспекції в області Ігоря Стефурака під час засідання колегії облдержадміністрації та обласної ради регіонального розвитку.

Під час доповіді Ігор Стефурак проаналізував роботу працівників інспекції, їхні реагування на звернення громадян та перевірки на об’єктах, які спричинюють шкоду довкіллю області. Також йшлося про незаконні вирубки лісу, вибір гравійно-піщаної суміші на водоймах Прикарпаття, стихійні сміттєзвалища, вплив готельно-відпочинкових комплексів на водні об’єкти на території області, незаконенне будівництво міні-ГЕС у Верховинському районі, передає прес-служба Івано-Франківської ОДА.
На переконання Олега Гончарука, заходи, які здійснюють представники Державної екологічної інспекції в області щодо державного контролю за додержанням вимог природоохоронного законодавства, є недостатніми та викликають хвилю обурення серед громадськості краю.
"Вочевидь, робота інспекції потребує детального аналізу та кардинальних змін, – підкреслив Олег Гончарук.   Нагляд за додержанням порядку в природоохоронній галузі – це важливий фактор покращення екологічної ситуації краю, а відтак і соціально-економічної".
Своє невдоволення станом розгляду звернень Державною екологічною інспекцією в області також висловили й депутати обласної ради, голови райдержадміністрацій та громадські активісти.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: