fbpx

Google випустить оновлення для Chrome, яке використовує вдвічі менше оперативної пам'яті

Суспільство 21:46, 11.10, 2016

Браузер Google Chrome є найпопулярнішим у світі. Однак користувачі вже не раз нарікали на "ненажерливість" додатка, який використовує значний обсяг оперативної пам'яті пристроїв.

Про це повідомляє Business Insider. Нова версія Chrome 55, яка стане доступна користувачам у грудні, істотно поліпшить роботу браузера. Якщо вірити обіцянкам, оновлений Chrome в деяких випадках буде використовувати на 40-50% менше оперативної пам'яті в порівнянні з версією Chrome 53. Таким чином, користувачі зможуть відкривати більше вкладок у браузері та запускати більше програм одночасно, при цьому не сповільнюючи роботу комп'ютера.

The Next Web пише, що цього вдалося досягнути завдяки переходу на нову версію JavaScript Engine V8. Найбільше різницю в роботі повинні відчути користувачі малопродуктивних ПК і користувачі, які тримають відкритими безліч вкладок в браузері.

За даними аналітиків Net Application, браузер Google Chrome цієї весни зумів випередити своїх конкурентів – Internet Explorer та Edge – і став найпопулярнішим в світі. 

Нещодавно у браузері Chrome з'явилася підтримка потокової трансляції Google Cast, яка дозволяє транслювати контент в потоковому режимі на екран телевізора. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: