fbpx

Гордість України: тисячі австралійців зустрічали найбільший в світі літак Ан-225 "Мрія". ФОТО, ВІДЕО

Економіка 21:09, 15.05, 2016

Український гігант Ан-225 "Мрія" приземлився сьогодні вранці, 15 травня, в Австралії.

Як повідомляє видання Herald Sun, на посадку літака в аеропорту Перт прийшли подивитися тисячі глядачів. На прибуття найбільшого у світі судна в країні чекали як на рок-концерт – в аеропорт приїхали близько 15 тисяч людей.

 

"Мрія" привезла до Австралії з Праги 117-тонний генератор. Це – єдиний літак, здатний перевозити вантаж такої ваги. Генератор замовив місцевий завод. Скільки коштував фрахт "Мрії"  керівництво не каже.

 

Літак пробуде в Перті близько двох днів. Лише розвантаження триватиме понад 12 годин. Для цього розробили цілу систему з тросів, блоків і кількох підйомних кранів. Коли роботи завершаться, Ан-225 вирушить до Німеччини. 

Це був перший комерційний рейс українського літака, пише УНІАН.

10 травня він вилетів з аеропорту "Київ-Антонов" у Гостомелі у столицю Чехії – Прагу. У Празі повітряне судно зібрало сотні глядачів.

Дорогою до Австралії Ан-225 зробив три технічні посадки в Туркменістані, Індії та Малайзії.

На борту "Мрії" знаходився екіпаж з 21 людини, включаючи сім членів льотної команди, одного керівника польотів і шістьох інженерів.

Минулого разу український гігант прилітав в Австралію в 1988 році.

Ан-225 "Мрія" – це найбільший і потужний транспортний літак, який створили на державному підприємстві "Антонов". Літак з максимальною спорядженою масою 640 є найважчим літаком у світі. Його довжина становить 84 м, а розмах крил – 84,4 м.
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: