fbpx

Городенківський районний центр первинної медико-санітарної допомоги купив автомобіль на тендері, де була змова

Суспільство 22:24, 14.03, 2016

Активісти скерували звернення з цього приводу в Державну фінансову інспекцію, прокуратуру і Антимонопольний комітет.

Цей випадок описали у соцмережі Фейсбук в спільноті "Тендер і Злочин". Це проект "Української Галицької асамблеї", мета якого – відстежити, хто і як витрачає державні кошти, та припинити корупцію на місцях.

"Городенківський районний центр первинної медико-санітарної допомоги купив автомобіль "Фіат Добло Комбі" на суму 320 тисяч грн. в ТзОВ "Ніко-Чернівці".

Ми встановили цікаві факти: учасниками тендеру було 3 фірми: ТзОВ "Ніко Чернівці", ТзОВ "Ніко Захід" і ТзОВ "Ніко Запоріжжя".

Згідно з українським законодавством є поняття так званих "пов'язаних осіб" – це особи, які відповідають таким ознакам: коли один учасник здійснює контроль над іншим учасником процедури закупівлі або вони разом перебувають під спільним контролем.

Контролем вважається володіння часткою, яка становить не менше 25% статутного капіталу учасника.

Згідно з даними ЄДР, всі вищезгадані учасники засновані та на 100% контролюються ТзОВ "Компанія з управління активами "Ковін Капітал" та ТзОВ "Ніко Автохолдинг (Україна)".

Таким чином, вони є пов'язаними особами та, можливо, присутня змова. Тому пропозиції повинні бути відхиленими, а тендер необхідно скасувати.

Ми скерували відповідні звернення в Державну Фінансову інспекцію, Прокуратуру і Антимонопольний комітет",   повідомили активісти.

КУРС писав, що завдяки спільноті "Тендер і Злочин" Держфінінспекція визнала порушення у придбанні вантажівки Осмолодським лісгоспом і постановила розірвати угоду купівлі-продажу з фірмою, яка є в "чорному списку" Антимонопольного комітету. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: