fbpx

Господарський суд вирішив поки не розривати договір про оренду ділянки біля міського озера

Суспільство 11:57, 09.06, 2015

У Господарському суді Івано-Франківської області відбулося слухання у справі щодо визнання договору оренди земельної ділянки біля міського озера недійсним. У зв'язку із цим інше провадження щодо розірвання договору між Івано-Франківською міською радою і ТзОВ "Розважально-відпочинковий центр "Гаразд" призупинено.

ГО "Поступовий гурт франківців" подала судовий позов з вимогою визнати недійсним договір між Івано-Франківською міською радою та ТОВ "Розважально-відпочинковий центр "Гаразд" щодо оренди ділянки площею 3,8 га біля міського озера. Справу слухає суддя Петро Матуляк.

Представник відповідача Валерій Селянін наполягав на зупиненні розгляду справи, посилаючись на іншу справу, що стосується розірвання цього ж договору з міською радою. Справу про розірвання договору веде суддя Марина Шіляк. Відтак, представники сторін просто перейшли до іншої зали. 

Як повідомляв КУРС, під тиском громадськості, яка вимагає зберегти зелену зону біля озера, Івано-Франківська міська рада подала позов про розірвання договору з орендарем земельної ділянки ТзОВ "Розважально-відпочинковий центр "Гаразд" і отримала зустрічний позов про усунення перешкод в користуванні орендованою земельною ділянкою.

Вислухавши клопотання від представника Івано-Франківської міської ради Надії Кедик, Марина Шіляк зазначила, що "недійсний договір розірвати не можливо". Через це суддя прийняла рішення призупинити провадження до завершення слухань про визнання договору недійсним.

Зазначимо, керівник ТзОВ "Розважально-відпочинковий центр "Гаразд" Костянтин Бородайко дозвіл на оренду земельної ділянки біля озера отримав ще у 2004 році. Проте дозвіл дали на будівництво саме спортивно-відпочинкового комплексу, а не житла.

Як повідомляв КУРС, наприкінці березня 2015 року на сесії міської ради міський голова Віктор Анушкевичус заявив, що на нього був тиск зі сторони забудовника з метою змінити цільове призначення землі і побудувати там багатоквартирні будинки.

Нагадаємо, "Поступовий гурт франківців" подав позов про скасування декларації про початок виконання будівельних робіт ФОП Гасимова Ріяфета на ділянці біля міського озера. Представник Ріяфета Гасимова звинуватив громадську організацію у піарі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: