fbpx

Готові до радикальних дій: працівники спиртзаводу "Княгинин" пікетували ОДА

Суспільство 20:19, 18.07, 2017

Близько 30 працівників спиртзаводу "Княгинин" в Івано-Франківську пікетували будівлю обласної державної адміністрації.

Акція протесту відбулася вчора, 17 липня. Пікетувальники тримали плакати з гаслами: "Не дамо Княгинин бандитам", "В нас і наших дітей кидають бойовим гранатами", "Заберіть з Княгинина АСПешників – Дайте можливість нам працювати" та інші.

Люди заявляють, що вже рік не отримують заробітну плату та не можуть потрапити на територію заводу, оскільки охорона їх не пропускає, пише Галичина.

Пікетувальники вважають, що люди, які утримують контроль над заводом, не зацікавлені у його роботі.

До мітингарів вийшов заступник начальника ГУ Нацполіції в Івано-Франківській області Василь Віконський, який в цей час йшов на нараду в облдержадміністрацію. Він закликав людей діяти в межах чинного законодавства.

Пікетувальники заявили, що мають судове рішення на свою користь, однак все одно не можуть потрапити на територію заводу. Вони зазначили, що вичерпали усі юридичні способи владнати конфлікт, а протилежна сторона продовжує утримувати контроль над підприємством завдяки "тітушкам".

Тривалий діалог Віконського з учасниками протесту завершився нічим: посадовець закликав пікетувальників подати письмові звернення, однак люди заявили, що відправили скарги в усі інстанції, однак відповідей не дочекались.

Пікетувальники заявили, що у випадку ігнорування їхніх вимог вони вдадуться до радикальніших методів: блокуватимуть установи влади, а також перекриватимуть дороги.

КУРС писав, що процедура банкрутства Івано-Франківського обласного спиртоб'єднання була розпочата за вимогою кредитора ДП "Підгайчиківський спиртзавод". 10 квітня цього року Господарський суд Івано-Франківської області постановив визнати завод банкрутом і відкрити його ліквідаційну процедуру. Рішення про банкрутство державного підприємства прийняли з порушенням – без участі головного органу управління майном. Відтак до Львівського апеляційного суду звернувся головний розпорядник майна Івано-Франківського державного спиртоб'єднання – Міністерство АПК. 

Не дочекавшись результату апеляції, яку подала прокуратура та профільне міністерство, призначений ліквідатор Олександр Седлецький одразу ж почав звільняти працівників та реалізовувати майно.

Постанову Івано-Франківського обласного господарського суду про банкуртство і ліквідацію Івано-Франківського спиртоб'єднання оскаржила обласна прокуратура. 

Нагадаємо, що пісоля того, як працівники Обласного державного об'єднання спиртової та лікеро-горілчаної промисловості під господарським судом Франківська влаштували пікет, суддя Булка виніс ухвалу призупинити дію постанови суду про визнання підприємства банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: