fbpx

Громада Побережжя не хоче віддавати землі запасу в оренду – люди бояться повеней

Суспільство 12:11, 29.11, 2016

Громада села Побережжя Тисменицького району не хоче надавати у користування фірмі "Спецзалізобетон" ВАТ "Івано-Франківськцемент" землі запасу.

Про це заявила на засіданні екологічної комісії в облраді сільський голова Побережжя Леся Іванків. Вона зазначила, що громада навіть не знала про те, що сьогодні екологічна комісія буде слухати це питання. Леся Іванків дізналася про це лише вчора ввечері. Тому часу на те, щоб зібрати сесію сільради, не було.

Вона запропонувала відкласти розгляд питання, доки у селі не проведуть громадські слухання.

"Нам вигідніше на наших землях вирощувати хліб, ніж надавати в оренду "Спецзалізобетону", через діяльність якого село можуть знову затопити повені", – зазначила Леся Іванків.

Вона наголосила, що це землі резервного фонду села – землі фермерського запасу (близько 14 га), і нагадала про повені 2008 року, повторення яких побоюються люди.

Представник підприємства зазначив, що в урочищі, про яке йде мова, є поклади корисних копалин, а ці землі не зовсім фермерські, це землі промисловості. Однак жодна зі сторін не змогла представити документи, які би засвідчили статус ділянки.

Голова комісії додав, що визначитися з питанням передовсім має село, а тоді представники комісії навідаються та підтримають рішення громади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: