fbpx

Громада проти вирубки: у Космачі лісоруби втекли від сільського голови у ліс

Суспільство 14:56, 08.06, 2016

У селі Космач Богородчанського району сільський голова Ганна Вітюк з депутатами сільради навідалися на місце вирубки – лісоруби втекли у ліс, покинувши трактор без номерних знаків і нечіповані зрізані дерева.

Як розповіла КУРСу сільський голова Космача Ганна Вітюк, вона з кількома депутатами сільської ради навідалася на місце валки лісу поблизу самого села. Невідомі лісоруби саме встигли завантажити один лісовоз, своєї черги чекали ще два. Деревина була без обов'язкових чіпів, жодних документів на вимогу голови і депутатів також не представили. Понад те, чоловіки розбіглися лісом, покинувши трактор без номерних знаків. 

Ганна Вітюк викликала поліцію, а через майже дві години у Космач на місце вирубки прибули представники ДП "Солотвинське лісове господарство" (заступник директора, лісничий Росільнянського лісництва, юрист). Працівники лісгоспу почали чіпувати зрізані дерева і навіть представили лісорубний квиток. Вони переконували, що квиток на розробку ділянки зберігався у лісництві і його не обов'язково мати на місці рубки. 

Схоже, лісгосп просто заднім числом узаконює незаконну рубку. Якби не активна позиція сільського голови і депутатів, деревину б вивезли, як і збиралися, без чіпування і без документів. "У нас вкрай розбиті через ці лісовози і рубки дороги. Лісгосп не ремонтує. А хто ці люди, які рубали? Вони не з нашого села. Чи вони оформлені? Чому розбіглися? Чому трактор без номерів? Хто що хоче, те і робить…" – скаржиться Ганна Вітюк. 

Коментарі у ДП "Солотвинське лісове господарство" наразі отримати не вдалося: телефони лісгоспу не відповідають. 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: