fbpx

Громада Угорників пікетувала суд, вимагаючи визнати незаконним будівництво багатоповерхівок на березі Бистриці

Суспільство 13:53, 09.03, 2016

Представники громади села Угорники Івано-Франківської міської ради влаштували пікет біля Івано-Франківського міського суду: люди вимагають визнати будівництво багатоповерхівок у мікрорайоні "Рінь" незаконним і зобов'язати забудовника компенсувати збитки, завдані зеленій зоні.

В Івано-Франківському міському суді сьогодні розглядають позов будівельної компанії "Філ-Буд", яка оскаржує рішення міськвиконкому про скасування містобудівних умов і обмежень щодо забудови ділянки на березі Бистриці Надвірнянської в мікрорайоні "Рінь".

Перед засіданням біля суду зібралися представники громади села Угорники, їх підтримали активісти УКРОПу. 

Пікетувальники поширили звернення до міської ради та міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа

Як ідеться у зверненні, наприкінці листопада минулого року на замовлення ГО "Культурно-освітнє товариство інвалідів "Зеленсад" генпідрядник ТОВ "Філ-Буд" розпочав будівництво трьох багатоповерхівок в мікрорайоні "Рінь". Будівництво компанія здійснює з начебто доброчинними намірами зведення дитячого садка на 60 місць. Насправді у компанії на меті збудувати три житлові багатоповерхівки. Мешканці мікрорайону обурені, що забудова здійснюється без згоди громади, без громадських слухань та належних документів. Підрядник вже вирізав дерева, знищив спортмайданчик, викопав котловани. 

Після тривалих суперечок з забудовником той пообіцяв людям, що в разі визнання судом будівництва незаконним він закопає котловани, компенсує завдані збитки і висадить дерева на місці зрізаних. 

Мешканці "Ріні" звернулися до міської влади з вимогою вжити заходів з припинення незаконного будівницвта та зобов'язати фірму "Філ-Буд" відшкодувати збитки, завдані довкіллю. Звернення підписали понад 200 мешканців. Ініціативна група запрошувала на зустріч голову сільради, мешканця Угорників, лідера міських "свободівців" Романа Онуфріїва та міського голову Франківська Руслана Марцінківа, однак ніхто з них не відгукнувся. 

Люди запевняють, що готові самотужки засипати котлован і облаштувати спортивний майданчик.  

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: