fbpx

Громадські організації, які займаються психологічною реабілітацією бійців, отримають бюджетну допомогу

Суспільство 20:50, 10.03, 2016

Щоправда кошти для цього знімуть з інших витрат, які заплановані в межах обласної програми підтримки учасників АТО. В Івано-Франківську профільна депутатська комісія обговорила зміни до цієї програми.

На сьогоднішньому засіданні депутатської комісії облради з питань захисту прав учасників АТО внесли зміни в обласну Програму підтримки атовців на 2016 рік. 

Передбачили можливість отримувати відшкодування з бюджету в межах цієї програми для громадських організацій, які займаються психологічною реабілітацією військовиків. 

Обсяг коштів, які скерують на цю підтримку, залежатиме від кількості заявок та кошторисів ГО, відзначила Леся Бурдяк, директор департаменту соціальної політики облдержадміністрації. Саме цей департамент є розпорядником коштів  обласної програми підтримки учасників АТО, яких на цей рік передбачили загалом 8 млн 225 тис. гривень.

Для того, щоби отримати бюджетну підтримку, ГО має зголоситися в Департамент, надати пакет документів і укласти угоду.

Перед тим, як цю угоду укладати, претендентів на предмет фаховості і добросовісності оцінить депутатська комісія. Домовилися, що комісія облради видаватиме Департаменту політики рекомендацію, з якими ГО укладати угоди на психологічний супровід бійців. 

Головна умова співпраці і фінансування ГО – психологічна реабілітація бійців з Івано-Франківської області, наголосив заступник голови облради Василь Гладій.

Програму зі змінами винесуть на затвердження сесії Івано-Франківської облради 18 березня. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: