fbpx

Громадськість не підтримала ініціативу міськвиконкому щодо збільшення тарифів на паркування в Івано-Франківську

Суспільство 18:22, 02.10, 2014

Проект рішення "Про тарифи на послуги з користування майданчиками платного паркування" не пройшов громадські обговорення. За те, щоб рекомендувати виконкому не приймати це рішення, проголосував навіть директор КП ТЦ "Сервіс-Авто" Андрій Строїч.

Департамент комунального господарства, транспорту і зв’язку МВК виніс на громадське обговорення проект рішення “Про тарифи на послуги з користування майданчиками платного паркування”, який передбачає збільшення тарифів на паркування для легкових автомобілів з 3 до 4-8 гривень, а для вантажних мікроавтобусів встановити паркувальний збір  8-16 гривень.

Директор КП “Сервіс-Авто” наголосив, що підприємство, яке він очолює, не є розробником проекту рішення.

“Більше того, я скажу, що в нас є інше бачення щодо виконання. Ми розробили проект рішення із залучення інвесторів на встановлення паркоматів. Підготовлений договір і направлений юристам міськвиконкому, щоб вони опрацювали, винесли на затвердження виконавчого комітету і сесію міської ради”, – сказав Строїч.

Інвестором, за його словами, стане франківське підприємство “Кіоск-Сервіс”. За даними Інформаційно-ресурсного центру, одним із засновників підприємства є депутат міської ради Володимир Кушнір, який очолював на президентських виборах Івано-Франківський міський штаб Петра Порошенка.

Учасники слухання розкритикували проект рішення. Зокрема, депутат міської ради Сергій Борзов відзначив, що департамент не надав розрахунків обґрунтування тарифу, та запропонував учасникам обговорення рекомендувати виконкому не приймати це рішення.

6 з 10 присутніх підтримали ініціативу Борзова, в тому числі і директор “Сервіс-Авто” Андрій Строїч.

До слова, це перші громадські обговорення, на яких учасники дійшли до голосування. Зазвичай, зауваження та пропозиції громадськості лише заносять до протоколу обговорень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: