fbpx

Гройсман запропонував Ілону Маску випробувати в Україні нові енергетичні технології

Стиль життя 22:13, 13.03, 2017

Голова українського уряду пропонує мільярдеру Ілону Маску обговорити випробування в Україні нових енергетичних технологій з використанням батарей високої ємності.

"Дякую, @elonmusk, цікава ідея. Україна дуже хоче стати випробувальним полігоном для інновацій. Давайте поговоримо про це докладніше", – написав Володимир Гройсман у своєму Twitter.

Повідомлення прем'єра з'явилося після того, як засновник компаній Tesla і SpaceX у коментарі під своїм постом про використання таких технологій в Австралії відповів на запитання читача. Запитання стосувалося того, чи можна використовувати схожі технології в Україні і скільки це коштуватиме, пише ВВС.

"Звісно, можна,  відповів Ілон Маск.  Подивіться на мій попередній твіт про ціни ($250 за кВт-год на рівні батареї). Скоро ми оновимо веб-сайт, тому буде повна прозорість".

Однак попереднє повідомлення винахідника стосувався не України, а Австралії.

Днями бізнесмен кинув виклик австралійському уряду, заявивши, що готовий за сто днів вирішити проблему з перебоями енергопостачання на півдні країни.

За цей час він береться збудувати комплекс для накопичення і збереження енергії і обіцяє, що якщо не вкладеться в часові рамки, то безкоштовно передасть Австралії 100-мегаватні батареї для такої системи.

Повідомлення про те, що ідеї винахідника цікаві й Україні, з'явилося також на сторінці українського уряду у Facebook.

"Ілон Маск вже заявив, що подібний проект можливо реалізувати в нашій країні. Голова Уряду Володимир Гройсман подякував підприємцю та висловив готовність до співпраці",  сказано там.

Австралія стала однією з низки країн, які планують використовувати акумуляторні батареї для задоволення своїх енергетичних потреб і для того, щоб відмовитися від невідновлювальних джерел, таких як вугілля і газ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: