fbpx

"Гуманітарний конвой" РФ намагався прорватись до України, – Чалий

Суспільство 09:25, 14.08, 2014

Російський "гуманітарний конвой" намагався прорватись на територію України у ніч на середу, цьому вдалося запобігти завдяки телефонній дипломатії.

"Було намагання прорватися через Харківську область з забороненими речами, я маю на увазі – це супроводження Росії, але Червоний Хрест цього не сприйняв", – цитує заступника глави Адміністрації Президента України Валерія Чалого 5 канал, передає Інсайдер.

За його словами, президент Петро Порошенко скликав вночі 13 серпня нараду за участю прем’єра, спікера Верховної Ради та керівників силових структур.

"Після серії міжнародних переговорів – зараз у нас така серйозна телефонна дипломатія Президента України йде, вдалося поки що цю ситуації втримати під контролем. Тобто, в принципі, готові до цих викликів, і поки ця ситуація залишається в контрольованому режимі", – заявив Чалий.

Як повідомлялося, автоколона з гуманітарним вантажем із Росії, яка прямувала на Схід України і зупинилася на авіабазі Малшево під Воронежем, знову почала рух.

У середу ввечері вантажівки не дійшли до КПП у Харківській області, де українські прикордонники повинні були оглянути вміст 270-ти КамАЗів, і повернули на схід.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: