fbpx

Гуцульський музей відчинить свої двері після заходу сонця – на одну ніч

Культура 17:11, 15.05, 2016

Таємничі персонажі у темних виставкових залах – Косівський музей народного мистецтва та побуту Гуцульщини (філія Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й. Кобринського) обіцяє містику в "Ніч музеїв".

Міжнародний день музеїв заснований Міжнародною Радою музеїв (ICOM) 15 травня 1977 року з метою підвищення інформованості людей про роль музеїв у розвитку суспільства. З цього часу інтерес до проведення Міжнародного дня музеїв не згасає. Однією зі складових свята є акція "Ніч музеїв", міжнародна акція, яка дозволяє оглянути музейні експозиції та взяти участь у різноманітних заходах вночі. У цю ніч більшість музеїв Європи відкриті для відвідувачів після заходу сонця і майже до ранку. Основна мета акції – показати ресурс, можливості, потенціал сучасних музеїв, залучити до музеїв молодь.

У 2016 році темою Міжнародного дня музеїв, який проходить в Україні з 14 до 18 травня, оголошено "Музеї і культурні ландшафти". 

На Івано-Франківщині участь у відзначенні Міжнародного дня музеїв бере лише Коломийський національний музей Гуцульщини і Покуття. Акція "Ніч у музеї" пройде в Косові 17 травня. Її організують Косівський музей народного мистецтва та побуту Гуцульщини спільно з Косівським філіалом Івано-Франківського обласного музею імені С. Бандери.

Відвідувачів чекають несподіванки, мотивують організатори: вечірня екскурсія з містичним освітленням, таємничі персонажі, майстер-класи, карпатський чай та гуцульські смаколики. 

Початок акції о 20.30 год. біля входу в приміщення музеїв (Івано-Франківська обл., м. Косів, вул. Незалежності, 55). Вхід вільний.

1
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: