fbpx

Хабарника Басая судитимуть у Долині

Суспільство 15:56, 05.05, 2016

Сьогодні, 5 травня, колегія суддів апеляційного суду Івано-Франківської області розглядала справу про обвинувачення екс-директора Прикарпатського юридичного інституту "Одеської юридичної академії" Віктора Басая у шахрайстві.

На судове засідання не з’явився прокурор. Оскільки його присутність не обов’язкова в цій категорії справ, суд вирішив розглядати справу за його відсутності.

На засіданні розглядали питання зміни підсудності за поданням в.о. голови апеляційного суду в зв’язку з тим, що Басай раніше працював суддею. Просили передати справу на розгляд іншого суду області.

Справа в тому, що Басай тривалий час працював суддею в Івано-Франківську та очолював два юридичні виші. Значна кількість випускників цих ВНЗ працює на цей час у правоохоронних органах Івано-Франківської області. А це може негативно вплинути на об’єктивність розгляду справи.

Проте представник обвинуваченого наголосив, що не важливо, в який суд направлять справу на розгляд.

Після повернення з нарадчої кімнати суд вирішив направити справу на розгляд Долинського районного суду. Ухвала оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, що екс-директора Прикарпатського юридичного інституту Національного університету "Одеська юридична академія" звинувачують у вчиненні шахрайства (ч. 2 ст. 190 ККУ). При цьому затримали його на хабарі: він отримав неправомірну вигоду у розмірі 7500 гривень і 300 доларів США від двох студентів за допуск останніх до складання зимової сесії. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: