fbpx

Хабарника Басая за клопотанням захисту звільнили від кримінальної відповідальності

Суспільство 15:01, 06.06, 2016

Долинський районний суд ухвалою закрив кримінальне провадження у справі колишнього директора Прикарпатського юридичного інституту Національного університету "Одеська юридична академія" Віктора Басая.

За клопотанням захисту колишнього директора Прикарпатського юридичного інституту Національного університету "Одеська юридична академія" Віктора Басая Долинський суд звільнив від кримінальної відповідальності: кримінальне провадження суд постановив закрити, посилаючись на ст. 48 ККУ (Звільнення від кримінальної відповідальності у зв'язку із зміною обстановки). На думку судді, Басай "втратив суспільну небезпечність". 

На запитання журналіста КУРСу, який перебував у залі суду, чи буде військова прокуратура Західного регіону оскуржувати ухвалу суду в апеляційній інстанції, представник прокуратури відповів ухильно: порадив звертатися до керівництва прокуратури і прес-служби. 

Нагадаємо, 69-річого директора юрінституту Віктора Басая затримали працівники військової прокуратури 9 грудня минулого року при отриманні неправомірної вигоди у двох студентів за допуск останніх до складання зимової сесії. Директор вишу отримав хабар у розмірі 7500 гривень і 300 доларів США.

Однак військова прокуратура передала справу до суду не за ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), а за ч. 2 статті 190 ККУ (шахрайство).

 

 

 

 

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: