fbpx

Холодне тепле місто, – туристи критикують дороговкази у Франківську

Суспільство 08:19, 09.03, 2016

В соцмережі Фейсбук приїжджі нарікають, що у Івано-Франківську незрозумілі вказівники, які заводять у тупики, і просять активістів щось із цим зробити.

Кілька разів кружляв Франківськом львів'янин Всеволод Поліщук, після чого описав ситуацію на своїй сторінці у Фейсбук. 

"Це реально якийсь триндець – на жвавому туристичному маршруті відстань між вказівниками може бути кілька кілометрів і при цьому кілька десятків поворотів у невідомий бік. Я не збивався з дороги у Франику тільки один раз, коли їхав об'їзною дорогою. Але чи вигідно самим франківчанам, щоб ті сотні тисяч туристів, які їдуть на Буковель-Яремче-Говерлу тощо, минали їхнє місто? Реально ж так і відбувається. Бо як понервуєшся зайвих півгодини, кружляючи довкола центру, позаїжджаєш в тупики, перед якими не було знаку "тупик" – то вже ні фонтана не хочеться, ні алеї ковалів, ні лавандового капучіно…

GPS-навігатор при цьому не порятунок, бо у Франику не знає всіх знаків, які обмежують проїзд чи повороти в певному напрямку, і теж змушує кружляти зайве. Yuriy FylyukВіталій Качкан, ви б лобіювали якісь зміни в тому плані, бо реально втрачаєте потенційних відвідувачів. Що вже я фанат Fabbrica та Світлиця Мулярова, а теж отак поблукав  і подужав тільки каву в Урбані. В плані дороговказів ваше тепле місто трохи захолодне",  відгукнувся турист.

Комплексною між тим бачить проблему франківець Сергій Гаврилюк. Він вважає, що у приведенні вказівників і дороговказів у відповідність до того руху, який реально існує в місті, мають бути зацікавлені і задіяні кілька сторін. 

"В ІТ-спільноці це б назвали "UX проти UI в дії". Є взагалі непродуманий User Interface у вигляді дорожніх знаків (та частково розмітки) та реальний User eXperience, який каже, що існуючий UI не працює. А в приведенні UI у відповідність до UX мали б бути зацікавлені дуже багато сторін: від Управління економічного та інтеграційного розвитку до маленького ресторану поблизу центру міста", – відгукнувся він.

"Що стосується корків в центрі, з якими в нас і без туристів проблеми, то якщо грамотно продумати напрями руху місцевих та заїжджих і поставити відповідні знаки  все буде чудово працювати. Турист залишить додаткових 50-500 грн в місті, з яких заплатяться податки, ЗП працівникам, посіється газон (ну щоб коли турист наступного разу сюди заїхав  йому було приємно) та будуть інші невидимі вигоди для міста.

А щодо корків  то викликайте Патрульну поліцію Івано-Франківська на кожного мудака, який поставить своє двотонне корито там, де не можна, чи буде висаджувати пасажирів в третій смузі",  пропонує вже взятися за User eXperience франківець.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: