fbpx

Хорвати навчать прикарпатських психологів, як зарадити ветеранам російсько-української війни

Суспільство 08:50, 12.03, 2016

Координаторка прикарпатського Центру допомоги учасникам АТО Наталія Перцович обговорила співпрацю з адаптації ветеранів із представником Посольства Республіки Хорватія.

Про це Наталія Перцович повідомила в соцмережі Фейсбук.

"В рамках офіційного візиту до Івано-Франківська відбулася зустріч та приємне спілкування з Єленою Періч – Першим секретарем Посольства Республіки Хорватія. За її словами, Хорватія навіть 25 років після війни не може оговтатись від наслідків. 

Єлена за спеціальністю – психолог, тому ми не тільки обмінювались досвідом роботи з війною і на війні, ми торкались тем психологічної адаптації ветеранів та членів їхніх родин після війни. 

Найближчим часом за сприяння Посольства відбудуться сертифіковані навчання для психологів. Практикуючі психологи-лектори із Хорватії будуть навчати психологів із Центрів допомоги учасникам АТО з усієї України, як професійно працювати з посттравматичним синдромом. Після навчань ці знання можна буде точково передавати іншим психологам у всіх регіонах України.

В перспективі також розробка Програм реабілітації поранених військових на території Хорватії", – поділилася напрацюваннями Наталя.

Цікаво було почути, відзначає волонтерка, що в Хорватії працедавці платять менший податковий збір, якщо працевлаштовують на роботу ветерана бойових дій. При купівлі автомобіля ветеран платить менший податок.

Також Єлена Періч зауважила, що варто звернути увагу на те, що свого часу упустила Хорватія після війни, – психологічно підтримувати людей, які під час війни не покидали територію бойових дій, а перебували день у день поруч з нею. І порекомендувала звернути увагу на формування відкритої і чесної бази ветеранів війни як Єдиної загальнодержавної. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: